Nova namještaljka u Srbiji? Igrači Javora bliži centru nego šesnaestercu
(Foto: Printscreen)

Radnički upisao siguran trijumf

Nova namještaljka u Srbiji? Igrači Javora bliži centru nego šesnaestercu

Novi skandal u fudbalskom prvenstvu Srbije. U posljednjem kolu Superlige Radnički iz Niša je pobijedio Javor u Ivanjici 3:1, čime je zadržao treće mjesto iza "vječitih", a ispred Čukaričkog.

Trijumf "Reala sa Nišave" međutim izaziva sumnju zbog detalja koji se dogodio prije nego što je napadač gostiju Milan Pavkov postigao svoj i drugi za Nišlije, iz penala.

Pavkov je oba puta bio siguran sa "kreča", ali se kod drugog jedanaesterca dogodila situacija koja navodi na pomisao da domaći igrači i nisu bili previše zainteresovani da se bore za bodove, piše telegraf.rs.

Naime, nijedan igrač Javora nije bio ni blizu kaznenog prostora kao što je, naravno, uobičajeno kada protivnik izvodi najstrožu kaznu.

Da je Pavkov kojim slučajem promašio, ne bi bilo igrača Javora da eventualno pritrče i pomognu da se odbrani mreža, međutim igrači domaćeg tima su izgleda bili toliko ubeđeni u finišerske sposobnosti prvog strijelca Nišlija da su pomislili kako nema potrebe markirati fudbalere Radničkog.

Umjesto toga, posmatrali su penal sa bezbjedne udaljenosti, pozicionirani bliže centru nego kaznenom...

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Pogledajte i sami dosad nezabilježenu situaciju. Sporni momenat je na 03:20 minutu snimka.

Top Komentari

ratip irats
Pratite našu ligu i pišite o našim problemima. Ljutite se na Baku što Vas proziva, a prešutili ste kriminalno suđenje u Mostaru. Ako želite biti objektivan portal, morate pisati i protiv želje (i Sarajeva)...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi