Iz Juventusa potvrdili: Niko nije zvao Guardiolu!
Juventus bira novog trenera, ali se još uvijek ne zna ko će to biti (Foto: EPA)

Ostaje u Cityju

Iz Juventusa potvrdili: Niko nije zvao Guardiolu!

M. Šljivak

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola se u prethodnom periodu povezivao sa preuzimanjem Juventusa.

Mnogobrojni evropski mediji su španskog stručnjaka već proglasili nasljednikom Massimilana Allegrija na klupi Stare dame, iako je Guardiola jasno govorio da ne ide nigdje.

"Koliko puta to moram reći. Ne idem u Juventus, ne selim se u Italiju... Zadovoljan sam ovdje, ne idem nigdje. Naredne sezone ću biti trener Manchester Cityja, rekao sam to već toliko puta."

Međutim, špekulacije su nastavljene i nakon ovih riječi. Trajale su do danas kada se oglasio sportski direktor Juventusa Fabio Paratici.

On je porekao da su postojali bilo kakvi kontakti sa Guardiolom.

"Nikada nismo imali kontakte sa Guardiolom i nikad nismo počinjali pregovore sa njim oko preuzimanja Juventusa. Čovjek ima ugovor sa Manchester Cityjem, čude me ti tračevi", rekao je Paratici.

Iz Cityja oštro reagovali na navode da Guardiola preuzima Juve: To je laž!

Novinska agencija AGI objavila je da je Guardiola navodno već postigao dogovor sa Starom damom, a nekoliko dana kasnije italijanski mediji prenijeli su informaciju da će Španac biti predstavljen 14. juna.

Ipak, ovakve navode odbacuje član uprave Građana Alberto Galassi koji je poručio da su u pitanju obične laži.

"Guardiola je naš trener i želi ostati s nama, ne razumije kako ljudi to ne čuju. Sve drugo je laž. Prvo što je potrebno uraditi jeste da se kontaktira klub. Nezamislivo je da City nije upoznat o navodnom predstavljanju trenera samo nekoliko dana prije tog događaja. Priča je potpuno bez temelja, ne razumijem zašto klub mora intervenisati toliko puta i poručiti da Guardiola ne želi otići iz Manchester Citjya. To nije upitno", rekao je Galassi.

On je poručio Juventusu da će morati potražiti drugog trenera.

"Žao mi je navijača Juventusa, ali će morati pronaći drugog trenera", dodao je on.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, osim Guardiole, za mjesto novog trenera Juventusa pominjala su se i imena Mauricija Pochettina i Maurizija Sarrija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi