Želite Haalnda? Nije problem, ali morat ćete milionima namiriti njegovog oca i Raiolu
FOTO - EPA

Nevjerovatne cifre

Želite Haalnda? Nije problem, ali morat ćete milionima namiriti njegovog oca i Raiolu

A. Beganović

Norveški reprezentativac i napadač Borussije Dortmund, Erling Haaland, sasvim sigurno je najtraženiji igrač na svijetu.

Kako se bliži zimski prelazni rok, tako se sve više špekuliše o Haalandovoj sudbini, odnosno o imenu njegovog kluba.

Mnogobrojni evropski velikani žele ovog sjajnog 21-godišnjeg napadača vidjeti u svojim redovima, a među njima je i Barcelona čiji predsjednik Joan Laporta svim silama želi potpisati Norvežanina.

No, svjesni su u Barceloni da će to biti teško, pogotovo nakon što su se pojavile informacije da od Haalndovog transfera veliku finansijsku proviziju očekuju njegov menadžer Mino Raiola, te njegov otac.

Mediji bliski Barceloni pišu da osim 75 miliona eura sa koliko bi navodno Borussija bila zadovoljna, za Haalandov transfer je potrebno još 60 miliona od čega 40 bi pripalo Raioli, a 20 Haalandovom ocu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, u ovoj sezoni Haaland je za Borussiju odigrao 11 utakmica u svim takmičenjima i pritom je postigao 14 pogodaka kojima je dodao i tri asistencije.

Dodajmo, da su za Haalanda, ako je vjerovati inostranim medijima, jako zainteresirani Real Madrid, Manchester United, Manchester City i Chelsea.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Ma malo je to njima dvojici, dajte im i zenama jos bar po 10, sestrama braci i ostalima bar po koji milioncic, namirite citave familije na transferu.
6 0
user1582456981
Ovaj fudbal postaje sve gluplji sport, jps malo i tetke ce bit dio ugovora i njima ce se placati za transfere... koliko ovo postaje smor sve... lijepi gudbal kad se igralo srcem i manje para se vrtilo.. zato sad samo se valjaju i glumatajuu a sve neki nabilfani likovii spremnii... fujjj
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi