Iz Lazija poručuju: Ovo je više od skandala, zahtijevamo poštovanje

Igli Tare bijesan na suce i VAR tehnologiju

Iz Lazija poručuju: Ovo je više od skandala, zahtijevamo poštovanje

Utakmica Lazija i Torina (1:3) ostat će upamćena po spornoj sudijskoj odluci iz 45. minute, kada je isključen Ciro Immobile iako je prethodno domaći tim trebao dobiti jedanaesterac.

Čak ni VAR tehnologija nije pomogla glavnom sucu Giacomelliju da donese ispravnu odluku, ali ono što je dosudio okarakterisano je kao klasično pljačkanje Lazija.

Na Olimpicu je nakon završetka utakmice vladalo veliko razočarenje i bijes nakon sudijske nepravde, posebno jer nije prvi put ove sezone da je rimski klub oštećen od strane sudija.

"Suđenje na ovoj utakmici nije skandal, već više od skandala. Očito je da smo oštećeni i voljeli bismo sami kontrolisati svoju sudbinu, a ne da je ona u tuđim rukama. Vidjeli smo snimak, imamo VAR ali je on iskorišten samo u situaciji sa Immobileom, iako je čak i Burdisso rekao sucu da nije dobio udarac. Uopšte se nije gledala prethodna situacija kada nam je trebao biti dosuđen jedanaesterac", započeo je sportski direktor Igli Tare, koji je potom nastavio:

"Ne želimo da se naše izjave protumače kao nepoštivanje sucima, ali ovdje se rješava naša sudbina. Borimo se za Ligu prvaka i ovo što nam se dešava nas tjeraju da se zapitamo. Svi su vidjeli šta se desilo prvo protiv Fiorentine, tada sam bio kažnjen zbog protestovanja, ali moj bijes je sada još veći".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mi smo došli u vrh tabele a da pri tome nikome ništa nismo ukrali. Sve smo postigli na terenu, igrali smo dobro i zaslužili svaki bod koji imamo. Samo zahtijevamo poštovanje, a iz ovog ćemo izaći još jači", zaključio je Tare.

Lazio je gubitkom bodova propustio idealnu priliku da se u potpunosti uključi u borbu za prve četiri pozicije i približi rivalima iz vrha, koji su u 16. kolu osvojili samo po bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi