Iz Srbije poručuju: Imamo dokaze da je ovo bila neviđena krađa

Optužbe srbijanskih medija

Iz Srbije poručuju: Imamo dokaze da je ovo bila neviđena krađa

Endin Čaušević

Reprezentacija Srbije poražena je sinoć od Švicarske sa 2:1 u drugom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva.

Srbija je nakon prvog poluvremena vodila sa 1:0 golom Aleksandra Mitrovića, ali su Švicarci u nastavku utakmice došli do preokreta i velike pobjede. Ipak, velika prašina digla se nakon meča u srbijanskoj javnosti zbog suđenja njemačkog sudije Felixa Brycha.

U Srbiji smatraju da su oštećeni kod rezultata 1:1 kada glavni sudija nije svirao penal, odnosno nije uopšte želio da koristi VAR kod sporne situacije nad Mitrovićem. Igrači Srbije su tražili da Brych pogleda VAR jer su bili sigurni da je penal, ali je Brych to odbio jer je bio uvjeren da je donio pravu odluku.

Nakon svega oglasili su se i ljudi koji su zaduženi za VAR preko Twitter profila. Oni su otkrili da su iz VAR sobe odmah pregledali snimak i poručili Brychu da treba on pogledati sporni detalj, ali je on to odbio jer je bio siguran u svoju odluku. Javnost u Srbiji smatra da je to najbolji dokaz da je Srbija namjerno oštećena u sinoćnjem meču, te da je ovo skandal koji se nije još vidio u svijetu fudbala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"VAR je automatski premotao snimak sporne situacije na meču Srbije i Švicarske. Nakon što je provjera završena sugerisano je sudiji Brychu da pregleda snimak. Samo glavni sudija može zatražiti zvanični pregled kako bi potvrdio svoju odluku. On je bio zadovoljan svojom odlukom koju je donio na terenu", piše na stranici VAR-a.

Top Komentari

hanson
dvoglavi orao pojeo miseve iz srbije buhahaha....
22 8
omer
Zasto uopste pisete ovo? Ako srbijanski mediji nisu pisali ni rijec o nasoj reprezentaciji koja je ocigledno pokradena u mecu sa Nigerijom na proslom SP u Brazilu, onda ni ja ne bih ni rijec napisao o tome da su oni pokradeni. Treba im vratiti istom mjerom. Ako su se oni radovali ispadanju nase BiH u Brazilu nakon grupne faze,onda cu se i ja sada radovati njihovom ispadanju.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi