Iz Wolverhamptona tvrde: Pratimo oko pet hiljada igrača - mjesečno
Wolverhampton je u prošlosti osvojio tri titule prvaka Engleske. Posljednja je međutim došla davne 1959. godine, a Wolvesi sada spadaju među one - manje timove (Foto: EPA)

Nevjerovatan podatak

Iz Wolverhamptona tvrde: Pratimo oko pet hiljada igrača - mjesečno

M. Šljivak

Ekipa Wolverhamptona u velikom stilu se vratila u Premier ligu ove sezone.

Za sada Vukovi drže sredinu tabele sa 15 bodova iz devet utakmica, ali njihovi ciljevi su daleko veći jer su ulaganja u klub proteklih godina ogromna.

Klub konstantno traga za pojačanjima. Za sada je u timu mala portugalska kolonija, a sportski direktor kluba Kevin Thelwell tvrdi da mjesečno prate oko pet hiljada igrača.

"Dobijamo izvještaje za oko 5.000 fudbalera mjesečno. Sve je to veliki proces. Ne želimo samo prekrstiti prste i da čekamo da izvučemo najbolje iz nekog fudbalera. Uzbudljivo je istraživati jer kvantiteta je dosta. Nismo još blizu odluke za januarski prelazni rok, teško je odlučivati, ali ne žalim se", rekao je Thelwell.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naredno kolo Wolverhamptonu donosi gostovanje kod ekipe Brightona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi