Rijeka preokretom do pobjede, Kvržić asistent

HNL, 22. kolo:

Rijeka preokretom do pobjede, Kvržić asistent

Utakmicom u Kranjčevićevoj između Rudeša i Rijeke otvoreno je 22. kolo HNL-a.

Iako je Rudeš bio domaćin, jasno je kako je etiketa favorita bila na Rijeci koja je na kraju preokretom slavila rezultatom 4:2 i 'skočila' na drugo mjesto prvenstvene tabele.

Rudeš je do prednosti stigao u 15. minuti golom koji je s bijele tačke postigao Vuco, no do odlaska na odmor gosti su se vratili u meč. Prvo je u 41. minuti na isti način mrežu pogodio Gorgon, da bi dvije minute kasnije Acosty na asistenciju našeg Zorana Kvržića realizovao preokret R ijeke.

Pri vodstvu Rijeke od 2:1 se i otišlo na odmor, a uzbuđenja nije nedostajalo ni u nastavku. Tako je u 60. minuti prednost Rijeke povisio Gorgon, a potom u 78. minuti Puljić pogodio za 4:1. Ipak, osam minuta prije kraja do pogotka, doduše utješnog, stigao je i Rudeš preko Juranovića koji je postavio konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kada je u pitanju Kvržić, ovom nekadašnjem reprezentativcu BiH je ovo bila četvrta asistencija u HNL-u, a na svom kontu ima i dva pogotka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi