"Čim su me ubacili u Whatsapp grupu, rekao sam to je to, dobio sam poziv"
Foto: NK Rijeka

Mladi igrač Rijeke na spisku Roberta Prosinečkog

"Čim su me ubacili u Whatsapp grupu, rekao sam to je to, dobio sam poziv"

Fudbalsku reprezentaciju BiH tokom mjeseca očekuju nove utakmice. Nakon što je uspješno položen ispit u Ligi nacija, na redu su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će izabranici Roberta Prosinečkog otvoriti utakmicama protiv Armenije (23. mart) i Grčke (26. mart).

A kada smo već spomenuli Robijeve izabranike, iako je objavljivanje popisa zakazano za ponedjeljak, svakim danom u javnosti izlaze imena igrača koji će konkurisati za te duele. Među njima je i Stjepan Lončar na račun čijih igara je selektor prethodnih mjeseci sipao samo hvalospjeve.

"Kako se osjećam? Presretno, prezadovoljno... U Rijeci igram standardno, vrlo dobro i sve to mi je davalo nadu da će se naći na spisku, a sada kada sam to konačno i dočekao, na meni je da opravdam povjerenje. Za poziv sam saznao tako što sam ubačen u jednu grupu na Whatsappu u kojoj su obično igrači, a par minuta kasnije su me obavijestili i iz kluba. Ma, dan iz snova", kazao je Stjepan Lončar na početku razgovora za SportSport.ba.

Poziv je dobio, sada je maksimalno fokusiran na nadolazeće utakmice.

"Drago mi je što me Prosinečki ima u planovima, vjerujem da mogu pomoći ovoj reprezentaciji, iako ove nadolazeće dvije utakmice neće biti nimalo lagane. Armenija je tvrd protivnik, bit će 'nabrijani', ipak je to prva utakmica u kvalifikacijama, ali mi ćemo dati sve od sebe da startamo pobjedom i dočekamo Grčku u što boljem raspoloženju. Treba ići utakmicu po utakmicu, vidjet ćemo na kraju kako će to sve ispasti."

U Rijeci je skoro godinu dana, nije mu dugo trebalo da se nametne i postane jedan od najboljih u timu Igora Bišćana.

"O Rijeci ne treba puno trošiti riječi. Došao sam u veliki klub i što je najvažnije igram redovito, mada po pitanju svojih igara sam uvijek samokritičan. Da postignem pet pogodaka, uvijek bih rekao da sam mogao šest i slično. Tako sam naučem razmišljati. Koliko god pružim, znam da mogu više i to me vodi. Radim konstantno na sebi."

Po njegovim riječima liga u BiH ne zaostaje mnogo za hrvatskom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Razlika sigurno postoji. Hrvatska liga je malo drugačija, kvalitetnija u odnosu na našu, ali ne sad nešto previše. I infrastruktura je, doduše, na jednom višem nivou. No, kada je u pitanju Premijer liga, ona je posebno dobra za mlađe igrače koji tu mogu napredovati i kasnije napraviti iskorak dalje", poručio je za kraj Lončar.

Za "A" reprezentaciju naše zemlje Lončar (22) je, podsjetimo, odigrao dvije utakmice. Debitovao je na američkoj turneji protiv Meksika, a nastup je kasnije upisao i u prijateljskom meču protiv Južne Koreje.

Top Komentari

che_guevara1
Šta je nije musliman odmah NE VALJA ? Nacionaliti zatucani !
0 12
Adnanos
Loncar nije los. Perspektivan igrac.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi