Izašle nove kvote za meč BiH i Belgije
Foto: EPA

Ko je ovdje favorit?

Izašle nove kvote za meč BiH i Belgije

Svjetske kladionice su tri dana pred utakmicu Bosne i Hercegovine i Belgije 'osvježile' koeficijente za predstojeći duel.

Bookmakeri su uzeli u obzir odsustvo Miralema Pjanića, ali i to da Belgija na kraju vjerovatno ipak neće istrčati baš u najjačem sastavu, što zbog odmaranja pojedinih fudbalera, što zbog lakših povreda koje vuku Lukaku, Fellaini, De Bruyne Vertonghen...

Naravno, računali su i na to da su Belgijanci već osigurali direktan plasman na Mundijal, pa su vrlo oprezno odredili nove koeficijente za ovaj meč.

Iako, objektivno, Belgija ima dosta bolji tim od našeg, kvota na njihovu pobjedu je narasla sa 2.35 na 2.60. S druge strane, koeficijent na trijumf Bosne i Hercegovine sada iznosi 2.70 , u nekim kladionicama i 2.90. Koeficijent na neriješen rezultat varira od 3.30 do 3,50.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Vjerovatno će se do utakmice na Grbavici, koja se igra 7. oktobra od 18 sati, koeficijenti još mijenjati i bit će zanimljivo pratiti razvoj situacije. Prema njima, trenutno su šanse otprilike 55-45% u korist Belgije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi