"Izbacili su nas iz lige? Ne, mi smo izbacili sami sebe"

Bojan Puzigaća za SportSport.ba

"Izbacili su nas iz lige? Ne, mi smo izbacili sami sebe"

S. Mlaćo

Kada je početkom ovog mjeseca govorio za SportSport.ba, iskusni Bojan Puzigaća imao je samo jednu želju kada je FK Borac u pitanju.

"Da nas konačno zaobiđu problemi, belaji, da na terenu pokažemo šta znamo. Imamo armiju navijača, sve imamo, Borac je veliki klub", iz srca je poručio Puzigaća, a samo 20-tak dana kasnije došle su tužne vijesti.

Kontaktirali smo iskusnog nogometaša i danas, a on je kao i uvijek ljubazno pristao dati svoj komentar na cjekokupna dešavanja. Za razliku do mnogi drugih, probleme FK Borac vidi upravo u vlastitim redovima.

"Veliko je ovo razočarenje. Prvenstvo za armiju navijača koji voli ovaj klub. Jučer ste vidjeli da je protestima sve kulminiralo. Razočarenje je i za nas nogometaše, na terenu smo pokazali da zaslužujemo opstanak, da nije bilo tih turbulencija mi bismo igrali Ligu za prvaka", priča Puzigaća.

O nedobijanju licence kaže.

"Bio sam upoznat sa situacijom. Propozicije su jasne, Savez je institucija. Ili ispunjavaš uvjete ili ne. Ko ne ispunjava ne može da ostane u ligi i to je svima jasno. Borac niko nije izbacio, mi smo izbacili sami sebe. Ali Bože moj, život ide dalje".

Nije poznato šta će biti sa Borcem koji će u novoj sezoni krenuti od Prve lige Republike Srpske.

"Ima tu dobrih igrača, imamo dobrog trenera i sa čelnicima kluba pravili smo planove da se borimo za Ligu za prvaka. Vjerovatno su i u klubu svi iznenađeni ovom situacijom, niko nas nije zvao, a moram istaći da 70 posto igrača u klubu je na premijerligaškom nivou, a nikako za Prvu ligu RS i slično. Ko će ostati stvarno ne znam".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Priznao da je dobio dvije ponude.

"Dobio sam dvije ponude iz Premijer lige, ne bih o imenima klubovima. I u prošlom intervju sam vam rekao da zbog porodice ne želim da idem, živim 200 metara od stadiona. Sada treba sjesti, popričati i vidjeti kako dalje. Imaju i neka dugovanja, pa vidjet ćemo šta dalje", dodao je na kraju razgovora iskusni prvotimac Borca Bojan Puzigaća.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Borac ovo nije zasluzio klub koji je imao ime u ex YU. Ali nakon rata genocidasi preuzeli klub, izmjenili grab kluba, navijaci tkz lesinari kad se igra protiv klubova iz federacije oni pjevaju NOZ ZICA SRE....., MLADIC, KARADZIC, UBIJ TURCINA.... itd oni koji vode klub nikad nisu osudili ponasanje njihovi navijaca a ni iz saveza BiH. Ovako neka idu sto dalje dok se klub ne opameti.... Tako treba I Sirokim I Svinjskom..
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi