Obavljeni razgovori i sa Slavoljubom Muslinom

Još jedan kandidat

Obavljeni razgovori i sa Slavoljubom Muslinom · Ekskluzivno

E. Škorić

Bivši selektor Srbije Slavoljub Muslin jedan je od kandidata za upražnjeno mjesto na poziciju selektora seniorske reprezentacije BiH.

Iako se u posljednje vrijeme u bh. javnosti pojavljivalo šest imena, kao što su Sergej Barbarez, Ivaylo Petev, Sergej Jakirović, Marco Simone, Amar Osim i Husref Musemić, SportSport.ba saznaje da je u opticaju i Muslin.

Kako saznajemo, stručnja komisija  obavila je razgovore i sa Muslinom, koji se pojavio kao potencijalni nasljednik bivšeg selektora Dušana Bajevića.

Srbijanski stručnjak se i ranije povezivao sa BiH, a kao trener je vodio brojne timove. Radio je u Francuskoj, Maroku, Srbiji, Bugarskoj, Ukrajini, Belgiji, Bjelorusiji, Rusiji, a posljednji put je vodio Al-Fayhu u Saudijskoj Arabiji. Podsjetimo da je upravo Muslin Srbiju odveo na Svjetsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Izvršni odbor Nogometnog saveza danas nije prezentovao javnosti ime novog selektora, a očekuje se da to bude urađeno idućeg ponedjeljka kada će biti održana nova sjednica. Muslin je jedan od kandidata, ali ipak se najveće šanse daju prije svih Barbarezu i Petevu.

Također, podsjetimo da je danas bh. nebom prostrujala informacija da je Spahić razočaran napustio sastanak sa Komisijom za izbor selektora, no naši izvori koji su prisustvovali sjednici tvrde da to nije istina te da je Spahić podnio izvještaj profesionalno bez ikakvih teških riječi nakon toga.

Top Komentari

SeoRusilac
Izbor selektora BiH odvratan kao i uvijek
12 0
Ado1989Mostar
Nemojte se glupirat vise, isto kao da izazivate belaje
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi