Izborna sjednica Skupštine NSZDK zakazana za 15. januar
Muhamed Begagić nakon više od osam godina odlazi s mjesta predsjednika NSZDK

Ko će naslijediti Begagića na poziciji predsjednika NSZDK

Izborna sjednica Skupštine NSZDK zakazana za 15. januar

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Izborna sjednica Skupštine NSZDK bit će održana 15.januara. Nakon što je 22. decembra prekinuta zbog brojnih neregularnosti u izbornom procesu, jučer je zakazan i novi termin Skupštine.

Novi termin je inače odredio Izvršni odbor NSZDK, na inicijativu Osmana Bačinovića, koji je inače prijedlog za strukture saveza ispred NK Pobjeda iz Tešanjke čiji je i sam predsjednik.

Svi kandidati koji su dostavili urednu dokumentaciju imat će pravo da budu birani u organe N/FSBiH, FSBiH, NSZDK. Za razliku od 22. decembra kada su pravo na izborima imali samo oni kandidati koje je odredila Kandidaciona komisija ZDK prema svojim "kriterijima" ovaj put izbori bi trebali da proteknu u fer i poštenom glasanju, gdje će svi oni koji ispunjavaju uslove moći da budu birani.

Nakon skoro devet godina kormilarenja NSZDK Muhamed Begagić će 15.januara i zvanično biti razriješen dužnosti predsjednika saveza, a vidjet ćemo ko će ga zamijeniti na mjestu prvoj čovjeka NSZDK u naredne četiri godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi