Izvršni odbor na čelu s Muhamedom Begagićem nastavlja s kršenjem izbornog procesa u NSZDK
Vladar fudbala u ZDK nastavlja po svome, zajedno sa svojim saradnicima oglušio se na preporuke i dopise iz NFSBiH

Nisu poslušali preporuke i dopise iz NFSBiH o provođenju izbora u ovom kantonu

Izvršni odbor na čelu s Muhamedom Begagićem nastavlja s kršenjem izbornog procesa u NSZDK

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometni savez Federacije BiH prošlog petka, tačnije 10. decembra poslao je dopis NSZDK o obavezi provođenja pravovaljanih izbora u Nogometnom savezu Zeničko-dobojskog kantona, nakon što je na njihovu adresu stiglo 15 prijava iz klubova i pojedinaca o neregularnostima prilikom izbora kandidata za organe i tijela NSZDK, NSFBiH i N/FSBiH.

Iako su već prekršili Statut, IO NSZDK i njihova Kandidaciona komisija na čelu s dugogodišnjim "poglavarom" zeničkog nogometa Muhamedom Begagićem nastavlja da obmanjuje javnost, klubove, sportske radnike, te se javno "ruga" svojim pretpostavljenima u NSFBiH.

Naime danas je Izvršni odbor NSZDK na sjednici razmatrao pravno mišljenje Komisije za propise NSZDK koji se odnose na akte nogometnih klubova i pojedinaca u vezi provedenih procedura i prijedloga kandidata za izbore u organe tijela NSZDK, NSFBiH i N/FSBiH.

Oni su zaključili da je Kandidaciona komisija NSZDK obradila svu dokumentaciju kandidata koji su predložili klubovi, a Izvršni odbor je na sjednici 04.decembra utvrdio konačni predlog svih lista kandidata. Kriteriji su prema ovom zaključku su bili isključivo sportske prirode, a ne lične a ne kako neki naglašavaju da je u pitanju izborni inženjering.

Komisija za propise NSZDK smatra da su nadležni organi u NSZDK postupili u skladu s odredbama Statuta i da nisu povrijeđene važeće norme materijalnog i izbornog procesnog prava. To sve stoji u dopisu koji je danas proslijeđen u NSFBiH, te svim klubovima u ZDK, a koji je potpisan od strane Muhameda Begagića.

Iako im je u dopisu NSFBiH od 10. decembra preporučeno da žurno obavijeste klubove o mogućnosti kandidiranja svih kandidata koji ispunjavaju uslove, te da zbog prethodnih propusta NS ZDK klubovima i pojedincima omogući dodatni rok za dostavljanje potrebne dokumentacije. Očito da su se u NSZDK oglušili, te su umislili da su "država u državi".

Muhamed Begagić i njegova "ekipa" ne brinu o dopisima i preporukama iz NFBiH, nego se vode nekim svojim pravilima i smicalicama, kao što je to rađeno i u prošlosti, ali sa znatno manjom pažnjom javnosti.

Kao što smo ranije najavili Izborna Skupština NSZDK treba se održati 22. decembra u Zenici, a veoma je upitno zbog raznih malverzacija i neregularnosti, hoće li ista biti održana.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Nadamo se da će krovni Savez u ovom slučaju intervenisati, te se voditi svim pravim aktima i odredbama Statuta, kako bi se izbori proveli demokratski, te da svi oni koji ispunajvaju uslove mogu biti birani, a ne samo oni koje je odradio IO NSZDK, zajedno sa odlazećim predsjednikom Muhamedom Begagićem.

Top Komentari

mbape
Muhamed i Safija to je uigrani tandem za lopovluk
5 0
Baco
Smeta mi svasta ali koga to briga , i da opet nesto konkretno napisem ne moze se nista napraviti niti uradit jer vecina nas ovdje bezveze pisemo ili samo radi licnog zadovoljstva...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi