Sutra izbori u NSZDK: Ko će naslijediti Muhameda Begagića?
Muhamed Begagić (lijevo) od sutra bivši predsjednik NSZDK u društvu sa Muamerom Burekovićem (desno) mogućim nasljednikom Begagića na čelu NSZDK

Brojne nepravilnosti u izbrnom procesu i listama kandidata

Sutra izbori u NSZDK: Ko će naslijediti Muhameda Begagića?

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Sutra će se održati i izbori u Nogometnom savezu Zeničko-dobojskog kantona. Birat će se kandidati za organe i tijela NSZDK, NFSBiH i N/FSBiH.

U nekoliko navrata smo pisali o neregularnostima prilikom izbora kandidata, te da je trenutna garnitura saveza na čelu s Muhamedom Begagićem i njegovim saradnicima birala kandidate na listama koji su njima bliski i koji će raditi ono što oni žele.

Nisu se puno zabrinuli Begagić i njegovi saradnici što je 15 klubova poslalo prijave o neregularnostima na adresu NFSBiH, ali i prema N/FSBiH. Naprotiv oni su zaključili da su kriteriji prilikom izabira kandidata bili isključivo sportske prirode, a ne lične kako neki naglašavaju i da nema govora.

Nema sumnje da nas sutra čeka dosta bure kada su u pitanju Izbori u NSZDK. Svi normalni ljudi žele ozdravljenje bh.fudbala, ali zato se mora cijela javnost, mediji i svi klubovi više angažovat na svim nivoima da se to desi. Svako u svojoj moći mora djelovati i staviti pod lupu rad Saveza, od najviših do najnižih nivoa. U suprotnom, bh. fudbal će nastaviti slobodan pad, krovnu organizaciju će nastaviti voditi kompromitirani ljudi, podobni će nastaviti raditi isključivo u svom interesu, mešetari će profitirati, a svi ljubitelji ove lijepe igre će i dalje osjećati mučninu na spomen bh. fudbala, koji sigurno zaslužuje bolje.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Kako saznaje naš portal sutra će na Izbornoj Skupštini NSZDK biti i predstavnici NFSBiH, kako bi se uvjerili u sami izborni proces, te prijave i nezadovoljstvo kandidata i klubova u ovom kantonu.

Ono što je sigurno da će od sutra NSZDK imati novog predsjednika, nakon što je ovim tijelom posljednjih osam godina upravljao Muhamed Begagić. Ko će biti njegov nasljednik saznat ćemo sutra, ako uopšte Skupština i održana budući na to da je upitno hoće li biti usvojen Dnevni red, s obzirom na veliko nezadovoljstvo iz brojnih klubova i kandidata iz cijelog kantona.

Top Komentari

tale
za ovog Begagica kazu, kad umre ostat ce iza njega 10 radnih mjesta
2 0
redbull
Mijenjaju statut saveza pred glasanje da mogu upravljati izborima i niko ne reaguje na to. Strasno.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi