To je Dinamo: Hajrovića plaća 850.000 eura po sezoni, a nije ga prijavio za mečeve Evropske lige

Bh. nogometaš otpisan

To je Dinamo: Hajrovića plaća 850.000 eura po sezoni, a nije ga prijavio za mečeve Evropske lige

E. Škorić

GNK Dinamo Zagreb ima jaku ekonomsku moć i može sebi da priušti da igrača kojeg plaća 850.000 eura po sezoni pošalje na tribine.

Dinamo nije uspio da se plasira u grupnu fazu Lige prvaka, ali igrat će u grupnoj fazi Evropske lige, a među igračima koji neće imati tu čast je bivši bh. reprezentativac Izet Hajrović.

Kako javlja Index.hr, Dinamo nije prijavio Hajrovića za mečeve u Evropskoj ligi iako je jedan od najplaćenijih igrača jer ima ugovor prema kojem zaradi po sezoni 850.000 eura.

Hajrović je posljednju prvenstvenu utakmicu za Dinamo odigrao u februaru ove godine i skroz je otpisan od strane trenera Zorana Mamića, a prije Dinama je 29-godišnji krilni nogometaš igrao za klubove kao što su Eibar, Werder, Galatasaray, Grasshopper.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Upisao je 27 nastupa za bh. reprezentaciju i postigao je šest pogodaka, a najvažniji bio je onaj u Bratislavi protiv Slovačke kada smo uspjeli da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
Real i Bale za sirotinju
8 0
SeoRusilac
Bh Özil
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi