Strijelac drugog najvažnijeg gola u historiji reprezentacije BiH prolazi kroz nezapamćenu krizu

11 minuta za četiri mjeseca

Strijelac drugog najvažnijeg gola u historiji reprezentacije BiH prolazi kroz nezapamćenu krizu

Admin Čaušević

Fudbalska reprezentacija BiH se ne može pohvaliti velikim uspjesima na međunarodnoj sceni pošto je do sada izboren samo jedan nastup na neko veliko takmičenje.

Ako je pogodak Vedada Ibiševića protiv Litvanije najvažniji u skoro tri decenije postojanja nacionalnog bh. tima, onda je onaj Izeta Hajrovića Slovačkoj na drugom mjestu.

Hajrović je nezaboravnom bombom u Žilini trasirao put Zmajevima na Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Skoro devet godina kasnije ovaj ofanzivac prolazi kroz veliku krizu.

Sada već bivši reprezentativac BiH je ljetos stigao u Aris s nadom da će se trznuti i početi podsjećati na svoje najbolje dane kada je bio član Werdera i Galatasaraya.

Ruku na srce Hajrović je odlično igrao i za Dinamo, postigazo je neke važne evropske golove, ali avantura sa zagrebačkim Modrim nije okončana najbolje. Završio je na marginama te otišao u Grčku.

U Solunu "repriza" Zagreba. Svega 11 minuta je proveo na terenu u posljednja četiri mjeseca. Na prethodnih pet duela uopšte nije bio u rosteru.

Oglasi

Hajrović je posljednji nastup upisao sredinom januara kada je u remiju protiv Apollona dobio mizerne četiri minute. U Kupu Grčke također nije igrao.

U međuvremenu grčki superligaš je ostao bez trenera pa ostaje da se vidi da li će se promijeniti i Hajrovićev status u ekipi.

Potražite više informacija na temu Super League:

Za novog trenera će biti imenovan German Burgos dugogodišnji pomoćnik Diega Simeonea u Atletico Madridu. On je već stigao u Solun i prisustvovat će gradskom derbiju protiv PAOK-a.

Aris je u sezonu ušao sa kaznom od -6 bodova, a trenutno je gornjem dijelu tabele sa 29 bodova. U posljednja dva meča upisani su porazi.

Top Komentari

bk123
kako mi ide na živce ovi povjesni ili historijski nije bitno....al ja mislim da nitko nigdje na svijetu nije odigrao toliko historijskih utakmica, il' toliko povijesni golova zabio kao kod nas ...kod nas svaki mjesec neka historijska utakmica, neka povijesna drama a kad se sve sabere i oduzme nigdje nas nema
3 1
CeZenicaLik
Tezak karakter
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi