Izglasan prekid prvenstva u Belgiji, proglašen i šampion

Javljaju belgijski mediji

Izglasan prekid prvenstva u Belgiji, proglašen i šampion

Esmer Oštraković

Iako se u skoro svim nogometnim ligama na svijetu traži rješenje da se nacionalna prvenstva odigraju do kraja, čini se da to nije slučaj u Belgiji.

Naime, zbog pandemiej koronavirusa tamošnje prvenstvo je prvo suspendovano, a sada je liga potpuno otkazana.

Upravni odbor Belgijske lige jednoglasno je izglasao ovakav ishod, te se samo čeka odobrenje generalne skupštine koja će biti održana 15. aprila.

Kako javljaju mediji u Belgiji, proglašen je i šampion, a to je ekipa Club Bruggea koja je bila prva na tabeli u trenutku prekida lige.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Gent će sa druge pozicije u kvalifikacije za Ligu prvaka, a ostalo je samo još da se donese odluka da li će se igrati finala u kupu i drugoj ligi.

U Evropsku ligu idu Charleroi, Antwerp i Standard Liege, a još uvijek nije odlučeno da li će neko ispasti iz lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi