Izgubili Zukanovića, pa dovode igrača Cityja
Foto: EPA

Žele Clichyja

Izgubili Zukanovića, pa dovode igrača Cityja

M. Šljivak

Ekipa Intera nije uspjela da u svoje redove dovede lijevog beka u dosadašnjem dijelu prelaznog roka.

Glavna meta trenera Nerazzurra je bio bh. reprezentativac Ervin Zukanović. Iako su bili blizu njegovog dovođenja, on je završio u Sampdoriji, a zatim je propao i dolazak Filipea Luisa iz Chelseaja.

Međutim, tim s Giuseppe Meazze je našao rješenje za lijevi bok. Roberto Mancini će pokušati dovesti fudbalera Manchester Cityja Gaela Clichyja, s kojim ima odličan odnos.

Ovaj 23-godišnji Francuz se u posljednjoj sezoni nije naigrao za City. Odigrao je samo 23 utakmice, a član Građana je od 2011. godine, kada je stigao iz londonskog Arsenala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Reprezentativac Francuske je čak osam godina nosio dres Topnika, a u profesionalnoj karijeri je nosio i dres Cannesa.

Za City je u prethodne četiri godine odigrao 98 utakmica, te je postigao jedan pogodak. Ipak, do kraja prelaznog roka bi mogao napustiti Etihad, te pojačati redove italijanskog velikana.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.