Osmijeh na licu Rendulića: Imamo pravo da sanjamo proljeće u Evropi

Nakon remija sa LASK-om

Osmijeh na licu Rendulića: Imamo pravo da sanjamo proljeće u Evropi

Esmer Oštraković

Zrinjski je večeras u Mostaru remizirao sa LASK-om, a to je bio rezultat koji je tim iz Austrije odveo u grupnu fazu Evropske lige.

Imao je Zrinjski prednost od 1:0, ali su početkom drugog poluvremena primili gol i utakmica je na kraju završena remijem.

Naravno, uprkos večerašnjoj eliminaciji, Zrinjski je ispisao historiju bh. fudbala i postao je prvi tim koji će igratu i grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

To će na kraju biti Konferencijska liga, a sutra ćemo saznati sa kim će tim iz Mostara biti u grupi.

Nakon utakmice, pred kamere je stao trener Zrinjskog, Krunoslav Rendulić.

Oglasi

"Rezultatom nisam zadovoljan, ali načinom na koji smo se prezentirali, kao i kvalitetom koji smo pokazali, apsolutno sam ponosan na igrače. Imali smo cilj da prođemo, ali nismo uspjeli. Ovaj rezultat, ali i igra u dvije utakmice daje nam pravo da se nadamo i da sanjamo proljeće u evropi.

Tri gola gotovo identična. Nismo dobro branili šut. Ne mogu se oteti dojmu da smo imali dvije obećavajuće situacije. Ćuže je htio najbolje, ali nije ispalo kako smo htjeli. Također Nemanjina šansa. LASK nam nije stvorio niti jednu priliku iz igre", rekao je Rendulić.

LASK nije pokazao da se radi o mnogo kvalitetnijoj ekipi.

"Uvjete za rad, imamo to što imamo. Naši treneri su mađioničari kada iz ovih uvjeta stvorimo ovo. Možemo biti ponosni na ono što smo napravili. Bit ćemo izuzetno ozbiljni konkurenti u Evropi."

Sada za Zrinjski slijedi jako zgusnut raspored.

"Prije utakmice smo rekli da će se kadar proširiti za nekoliko imena. Imali smo prošle godine na dva fronta, ove godine hvala Bogu igramo na tri. Svi su bitni, svi će dobiti minutažu, a na njima je da iskoriste."

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Odmjerili ste snage sa LASK-om, Slovanom i još nekim klubovima. Kakvi su dometi Zrinjskog?

"Uvjeren sam da u grupi možemo mnogo pokazati. LASK je objektivno kvalitetniji od nas, ali bili smo konkurentni. Uz pokoje pojačanje možemo igrati ozbiljnu ulogu u Konferencijskoj ligi.", završio je Rendulić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lakaka9
Samo nek se ****e i na kraju će imati 0 bodova bez postignutog gola.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi