Rendulić optimista pred revanš, otkrio gdje je najveća šansa Zrinjskog

Nakon utakmice u Linzu

Rendulić optimista pred revanš, otkrio gdje je najveća šansa Zrinjskog

Haris Zilić

Zrinjski je u prvoj utakmici play-offa Evropa lige poražen u Linzu od LASK-a rezultatom 2:1. Rezultat koji ostavlja sve otvoreno pred revanš u Mostaru.

Nakon utakmice komentar je dao trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić koji je dao opšrino viđenje dešavanja u Linzu.

"Čestitam LASK-u na zasluženoj pobjedi. Ušli smo malo svečano, puni darivanja, tako se ne može igrati u Evropi. Koštao nas je taj ulazak u igru", rekao je Rendulić.

Istakao je da se protiv austrijskog tima može igrati i optimista je pred revanš u Mostaru.

"U drugom poluvremenu smo vidjei da se može igrati, znamo da su kvalitetniji, ali imamo svoju šansu. Izgubili smo danas, ali ima popravni u Mostaru i nadam se da ćemo odigrati bolje. Dat ćemo sve od sebe i vjerujemo u prolaz."

Ulazak u utakmicu je problem plemića, slično se desilo i protiv Slovana.

Oglasi

"Imamo problem sa startom utakmice, slično kao protiv Slovana, tako i večeras, gledat ćemo da to promijenimo."

Povrede nisu puno poremetile igru.

"Koga nema bez njega se mora, napravili smo dvije promjene, Batarelo i Senić su korektno odradili utakmice. Prvi put je igrao i mali Ramić, sigurno je puno naučio iz utakmice. Kada pravite greške na ovom nivou to se kažnjava."

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Pritisak koji ima austrijski predstavnik je velika šansa Zrinjskog naglasio je Rendulić za kraj.

"Sigurno da LASK-u nije lagano pod pritiskom i tu smo u maloj prednosti i to je jedan segmenat koji može ići u našu korist. Imamo još 90 minuta za popravni."

Top Komentari

plemic
ti si dokaz da je međed iz slavonskih šuma gluplji od međeda iz bosanskih šuma.
2 1
limvotemirvah
Posteno je i ovako. Neka Zrinjski casno ispadne od LASK-a, tj. udje u grupe KL, jer Sarajevo iduce godine igra Ligu Sampiona. To je neminovnost. Uzivajte u historijskom uspjehu dok jos mozete, Mostarci. Mi vas prestizemo. Jedan je Mirvic Ismir, tezi nego 10 Abraham grupa i 20 HDZ-ova.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti