Mulalić nakon Zvijezde otkrio da žali samo zbog jedne stvari

Izjave trenera

Mulalić nakon Zvijezde otkrio da žali samo zbog jedne stvari

E. Oštraković

Ekipa Željezničara ostvarila je pobjedu u prvoj utakmici u okviru četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Zvijezde iz Gradačca sa 2:1.

Željezničar je naravno apsolutni favorit za prolaz u polufinale protiv ekipe koja dolazi iz Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Zadovoljan predstavom svoje ekipe, uprkos porazu, bio je trener Zvijezde Nebojša Đekanović.

"Prezadovoljan sam u ovom momentu jer smo rang niže. Pokazali smo se u pravom svjetlu. Prvo poluvrijeme dosta korektno, drugo poluvrijeme je bila ta crna rupa nekih 20 minuta. To je sasvim normalno. Prosjek godina naše ekipe je 22 godine", rekao je Đekanović, te je dodao:

"Plan za revanš, uradit ćemo sve da pružimo otpor. Želji se ne prijeti, ali dat ćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat", rekao je Đekanović.

Edis Mulalić je svjestan da odluka o tome ko ide dalje pada u Gradačcu.

Oglasi

"U najavi sam rekao da dvije teške i tvrde utakmice. Prvo poluvrijeme je bilo ovdje, drugo u Gradačcu. Žao mi je zbog gola koji smo primili. U drugom poluvremenu smo zarotirali neke stvari i isplatilo se. Poslije smo primili taj gol bez potrebe, to mi je neki utisak utakmice", rekao je Edis Mulalić.

Teren je bio jako težak za igru.

"Bosna, ne možeš gatat kakvo će vrijeme biti. 40 centimetara snijega je bilo. Hvala ljudima što su nam omogućili da odigramo utakmicu", rekao je Mulalić.

Naredna utakmica Željezničara je protiv Slobode, a na teren se danas vratio Štilić.

"Štilić bi dobio priliku i ranije, ali je bio povrijeđen. Ne znam kakva mu je reakcija na ovo što je igrao, vidjet ćemo. Imamo problema sa Hodžićem, ali hvala Bogu da nije neka teška povreda. On je tu sa nama za 2-3 dana", završio je Mulalić.

Prvi gol na utakmici postigao je Armin Hodžić u 57. minuti utakmice, ali nisu tu prestali sa napadima nogometaši domaće ekipe.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Igrala se 77. minuta kada je lijep gol iz slobodnog udarca postigao Beganović, te se činilo da će to biti konačan rezultat ove utakmice.

Nije se predavala ekipa Zvijezde, te su uspjeli doći do jednog gola kako bi revanš učinili zanimljivijim. Strijelac je bio Škrijelj.

Promo

Top Komentari

51826291919188923
Hooonnajjj ??
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi