Varešanović pun optimizma najavio vječiti derbi, Šerbečić nastavio u istom tonu

Press konferencija FK Sarajevo pred meč u Zenici

Varešanović pun optimizma najavio vječiti derbi, Šerbečić nastavio u istom tonu

S. Mlaćo, foto: T. Hebib
Sutra se u Zenici igra vječiti sarajevski derbi. Sarajevo je nominalni domaćin Željezničaru, a danas su ovaj 'posebni' meč najavili iz tabora bordo kluba.

Bili su sretni i nasmijani, pobjeda u Širokom Brijegu donijela je osmijeh na lica. Ipak, na tome ne žele stati. Sve misli usmjerene su na Željezničar.

Danas su se medijima obratili šef struke Mirza Varešanović i prvotimac Besim Šerbečić.

“Što se tiče derbija, znamo da je to specifična utakmica i znamo koliko znači. Stanje na tabeli i forma igrača ne govori ništa. Moramo dati zadnji atom snage, imati veliku želju. Imamo dobru situaciju, ulazimo puni samopouzdanja, ulazimo u utakmicu nakon pobjede u Širokom Brijegu“, rekao je Varešanović.

Sarajevo je protiv Zrinjskog očajno, a u Širokom Brijegu druga priča.

“Nije da se pravdam, ali protiv Zrinjskog naš plan nije bio najbolji. Uradili smo analizu i to je mnogo bolje izgledalo u Širokom Brijegu. Na toj utakmici smo pokazali da je plan bio dobar, da smo pogodili sve što smo promijenili i nadam se takvoj utakmici i sutra“.

Oglasi

Borba za Evropu nije gotova.

“Željo je u boljoj situaciji, bolje stoje na tabeli. Mi se moramo dobro spremiti, te se nadam da ćemo ostvariti dobar rezultat. Svi znamo da nam ova utakmica puno znači, u svakom smislu“.

Derbi u Zenici bez navijača. Koliko će to utjecati?

“Besmisleno, ali to su odluke organa Saveza. Utakmica u Širokom Brijegu je pokazala koliko je bitno kada imate navijače. Igrači su pokazali da su željni podrške, nadam se da će naredne utakmice biti otvorene za publiku“.

Najavio je da će ekipa još danas odraditi trening, te da ima nekoliko rovitih igrača.

Oglasi

Koliko ste zadovoljni novim igračima, posebno strancima?

“Nadam se da će se što prije adaptirati, na sredinu i klub“.

Riječ je dobio i Šerbečić.

Opis nije dostupan.

“Mislim da je suvišno pričati koliko znači derbi. Poslije utakmice u Širokom Brijegu puni smo samopouzdanja, a mi smo svjesni kvaliteta koje imamo. Nismo u to sumnjali ni nakon Zrinjskog, a to će nam mnogo značiti“, rekao je defanzivac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Govorio je o svom povratku na Koševo.

“Kada sam bio zadnji put ovdje uzeo sam titulu, atmosfera je bila bolja. I sada kvalitetom imamo dobru ekipu, a sigurno da bi podrška navijača mnogo značila. Klub kao klub je jednu stepenicu više u odnosu na prošli period kada sam bio tu“.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amcho1
Gazi mal plave štrumfove...štrumfove ?
1 2
papagaj
Serbedzic kad je god igrao njanjajevo je izgubilo, sretno i ovaj put aBda
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi