Sve je spremno za spektakl: Varešanović i Mulalić odredili sastave!

Sastavi za vječiti derbi

Sve je spremno za spektakl: Varešanović i Mulalić odredili sastave!

Esmer Oštraković

Vječiti derbi između Sarajeva i Željezničara igra se danas od 13. sati. Domaćin na papiru je ekipa Sarajeva, a utakmica se igra u Zenici u Trening centru NFSBiH.

Drugi dio sezone donio je polovičnu formu obje ekipe. Sarajevo je na otvaranju drugog dijela poraženo, a bolja je bila ekipa Zrinjskog sa 2:0.

Nakon toga su odigrali dosta bolju utakmicu na gostovanju kod Širokog Brijega, te su upisali jako važna tri boda i slavili su pobjedu od 3:1.

Sa druge strane Željezničar je drugi dio startao porazom u Konjicu od Igmana sa 3:1, ali su tri dana nakon toga savladali Zvijezdu sa 2:1 u Kupu Bosne i Hercegovine.

Nakon toga na svom terenu u ligaškom susretu dočekali su tuzlansku Slobodu, te su uspjeli upisati minimalnu pobjedu od 1:0.

Jasno je da navijači oba tima žele pobjedu danas, a sada je poznato za koje su se igrače odlučili treneri oba kluba.

Oglasi

Mirza Varešanović se odlučio za ovu postavu: Šahinović, Jelić Balta, Mulalić, Čataković, Vrančić, Varešanović, Tomašević, Guliashvili, Šerbečić, Martinović, Ziljkić

Na klupi su ostali: Dizdarević, Vršajević, Trako, De Oliviera, Ramić, Džafić, Salčin, Avramovski i Mustafić

Edis Mulalić se odlučio za ove igrače: Muftić, Kosorić, Cocalić, Krpić, Mekić, Drljo, Hodžić, Santos, Beganović, Galić i Jašarević

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na klupi su ostali: Bender, Hajdarević, Bekrić, Štilić, Šehić, Drina, Beća, Amoah i Hodžić

Kada je riječ o trenutnom stanju na tabeli Sarajevo se nalazi na 6. mjestu sa 28 bodova, dok je Željezničar 4. sa 32 osvojena boda.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Ako ne uzmemo barem 3-0 Selju sa ovom formacijom ne trebamo igrati vise fudbal.
2 4
Antikomunjara
Ovako nam bude kada se komunjare udruze sa dusmanima ove prelijepe zemlje. Zele prikazati da sa Vicinim SNSDom samo napredujemo(reflektori,hibridni tereni, sad pominje OPET i VAR itd) - a bez toga tumora BH drustva da nazadujemo. Razmilsjam sada o Usanovicu i kompanijiPa i sa njima je bilo bolje, nego sa koalcijom zla na vlasti. Cuj"spektakl" a igra se na POMOCNOM terenu i BEZ PUBLIKE?!To je za mene vise kao neka prijateljska, negdje u Antaliji, vec prvenstvena a jos i najveci derbi BiH.Zalosno sta nam nasa razjedinjenost radi na svakom cosku i u svakoj pori drustva....
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti