Iznenađenje za navijače PSG-a: Tuchel našao zamjenu za Danija Alvesa
Brazilac napušta Pariz (Foto: EPA)

Neočekivan dolazak

Iznenađenje za navijače PSG-a: Tuchel našao zamjenu za Danija Alvesa

M. Šljivak

Iskusni brazilski fudbaler Dani Alves (35) napustiće redove francuskog PSG-a ovog ljeta.

Alves nije u planovima novog trenera Parižana Thomasa Tuchela i moći će da napusti Park Prinčeva, a umjesto njega u redove prvaka Franuske stići će novi Brazilac.

Novi igrač Parižana vjerovatno će postati 20-godišnji desni Bek Eder Militao, trenutni član brazilskog velikana Sao Paula. Pregovori između dva tima su već počeli i očekuje se da u narednim danima sve bude finalizirano.

PSG će Edera ukrasti ispred nosa ekipi Porta koji već dugo vodi pregovore o njegovom dolasku u Dragao, ali čini se kako će novac arapskih vlasnika i u ovom slučaju pobijediti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ederu se predviđa velika karijera, ali pred njim je još dosta posla kako bi barem napravio upola dobru karijeru kao čovjek kojeg će zamijeniti u PSG-u.

Ove sezone mladi defanzivac je odigirao devet utakmica za Sao Paulo i postigao je jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi