Iznenađujuće pojačanje: Zidane na Bernabeu dovodi argentinskog veznjaka
Fantastični veznjak je jasno poručio kako nema namjeru da se vrati u PSG ovog ljeta i da su njegove misli uperene ka Betisu (Foto: EPA)

Real bi Lo Celsa

Iznenađujuće pojačanje: Zidane na Bernabeu dovodi argentinskog veznjaka

M. Šljivak

Zinedine Zidane polako počinje sa rekonstrukcijom Real Madrida.

Kraljevi su tokom ljeta spremili više od 500 miliona eura za pojačanja, a sa madridskim velikanom se spominju mnogobrojna vrhunska imena.

Ipak, Zidane u ekipi želi i one fudbalere koji na važe za ogromne zvijezde, ali su svakako itekako kvalitetni i vrhunski fudbaleri.

Jedan od njih je argentinski veznjak iz Betisa Giovani Lo Celso. Ovaj 23-godišnji fudbaler je proteklu sezonu odigrao fantastično u dresu tima iz Seville i privukao je veliku pažnju na sebe.

Interes za njegovim uslugama je ogroman. Tottenham je prvi krenuo u akciju dovođenje sjajnog fudbalera, ali je PSG sa kojim je Argentinac vezan ugovorom, navodno već odbio 60 miliona eura.

Sada se u igru uključio i Real Madrid. Sigurno je da će Kraljevi imati šta da ponude francuskom prvaku i bit će interesantno vidjeti hoće li Lo Celso zaigrati na Bernabeu od naredne sezone.

Lo Celso nije dobio pravu šansu u Parizu. Došao je u klub 2016. godine iz Rosarija, ali nije se uspio dokazati pored mnogobrojnih zvijezda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, napravio je odličan potez odlaskom u La Ligu. U Betisu se preporodio i pokazao je da se radi o zaista vrhunskom fudbaleru.

Protekle sezone je odigrao ukupno 45 utakmica u dresu Betisa i ostvario je učinak od 16 golova i šest asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi