Iznenađujući izbor: Barcelona odabrala zamjenu za Iniestu, dovodi ga ispod cijene?

Težak je zadatak zamijeniti legendu

Iznenađujući izbor: Barcelona odabrala zamjenu za Iniestu, dovodi ga ispod cijene?

Legendarni Andres Iniesta će na kraju sezone napustiti Barcelonu i zaputiti se u Kinu, pa je pred katalonskim klubom vrlo težak zadatak da pronađe adekvatnu alternativu za ovog unikatnog fudbalera.

Nekoliko je kandidata za Iniestinog nasljednika, a posljednje ime koje se spominje iznenadilo je kako navijače, tako i sportsku javnost.

Na meti Katalonaca nalazi se Luis Alberto, 25-godišnji fudbaler Lazija čija je karijera išla vrlo zanimljivim tokom. Ponikao je u Sevilli iz koje je 2012. godine stigao na posudbu u Barcelonu B, dok u prvom timu nikada nije dobio šansu.

Potom ga je Sevilla prodala Liverpoolu i od njega se 2013. godine mnogo očekivalo. Međutim, uslijedio je veliki pad pa je ovaj fudbaler odlazio u Malagu i Deportivo. Sve je slutilo na još jednu propalu veliku karijeru, ali se Luis Alberto uspio spasiti potpisivanjem za Lazio na ljeto 2016. godine.

Zahvaljujući odličnim partijama, Alberto je stigao i debitovati za reprezentaciju Španije i zaista se čini da ovaj 25-godišnji fudbaler konačno počinje koristiti sav svoj potencijal, koji nikada nije bio upitan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Luis Alberto sa Lazijem ima ugovor do 2022. godine, a navodno na Olimpicu nemaju ništa protiv njegove prodaje ali samo za iznos veći od 30 miliona eura, za šta bi se moglo reći i da je ispod cijene za fudbalera koji igra u životnoj formi.

Luis Alberto je ove sezone odigrao 44 utakmice za Lazio u svim takmičenjima i ima učinak 10 golova i 18 asistencija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi