Neka nova Barca: Ekipa bez igrača iz La Masije u početnom sastavu
Foto: EPA

Prvi put nakon 16 godina

Neka nova Barca: Ekipa bez igrača iz La Masije u početnom sastavu

M. Šljivak

Barcelonina škola fudbala La Masia jedna je od najboljih na svijetu.

Iz ove akademije potekli su neki od najboljih fudbalera svijeta i nezamislivo je bilo vidjeti ovaj tim bez izdanaka škole u timu.

Međutim, u sinoćnjem duelu La Lige protiv Celte u Vigu (2:2) nijedan fudbaler iz La Masije nije bio u početnom sastavu.

To se prvi put desilo još od 6. aprila 2002. godine kada je Barca gostovala Athletic Bilbau i u ovom meču nisu imali nijednog fudbalera koji je iz njihove škole.

Tada su nastupili: Roberto Bonano, Michael Reiziger, Philippe Christanval, Abelardo Fernandez, Francesco Coco, Fabio Rochemback, Phillip Cocu, Luis Enrique, Rivaldo, Javier Saviola i Marc Overmars.

Sinoć dakle nakon 16 godina u početnom sastavu nije bilo nikog iz La Masije. Jedino je Denis Suarez bio barem blizu akademije. Igrao je za B tim Barce, ali se kao igrač formirao u Celti i Manchester Cityju.

Šansu za igru od Barcine djece sinoć su dobili Lionel Messi i Sergio Roberto koji su ušli u drugom poluvremenu.

Protiv Celte trener Ernesto Valverde je izveo ovaj sastav: 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ter Stegen, Semedo, Digne, Mina, Vermaelen, D. Suarez, Gomes, Paulinho, Coutinho, Paco, Dembele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi