Izrael bolji od Lithenštajna, Gruziji bod u Cardiffu

Kvalifikacije za SP

Izrael bolji od Lithenštajna, Gruziji bod u Cardiffu

Fudbaleri Velsa i Gruzije podijelili su bodove u meču grupe D za odlazak na Svjetsko prvenstvo odigravši u Cardiffu 1:1.

Meč je veoma dobro počeo po domaću reprezentaciju jer je zvijezda Real Madrida Gareth Bale pogodio nakon samo deset minuta igre za 1:0. Asistent mu je bio Ledley. 

Ipak, drugo poluvrijeme donijelo je drugu sliku na terenu, a Gruzijci su hrabrom igrom uspjeli doći do jednog boda. Izjednačujući pogodak postigli su u 57. minuti i to preko Okriashvilija. Do kraja je Vels pokušao na sve načine stići do pobjede, ali nije uspio.

U meču grupe G Izrael je na domaćem terenu slavio protiv Lithenštajna sa 2:1. Domaći su poveli u 4. minuti preko Hemeda, da bi isti fudbaler samo 12 minut kasnije pogodio i za 2:0. Prednost domaćih ublažio je Goppel u drugom poluvremenu, ali to je bilo sve što su gosti napravili.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti