U Srbiji su pogođeni "nečuvenim izjavama" selektora Izraela u Prištini

Nazvali su to "skandalom"

U Srbiji su pogođeni "nečuvenim izjavama" selektora Izraela u Prištini

Edmir Škorić

Na Kosovu će od 20:45 sati domaća selekcija ugostiti Izrael u zaostalom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ova utakmica u centru je pažnje fudbalske Evrope jer su gosti koji su u ratu pod velikom zaštitom stigli u Prištinu te su povećane tenzije.

Oba tima stigla su jučer u Prištinu kako bi se pripremili za večerašnji okršaj, no sve je u sjenu bacila izjava Muriqija oko izraelske policije jer su mnogi shvatili da su oni doputovali s reprezentacijom Izraela na Kosovo.

Ipak, veliku je pažnju privukao govor izraelskog selektora Alona Hazana, naročito u Srbiji, koja je njegove riječi okarakterisala kao "veliki skandal".

Srpski tabloidi bruje o izjavu selektora Izraela, koji je dao "nečuvene izjave". Informer tako navodi da je "Izraelac u Prištini pljujvao po Srbiji".

Oglasi

"Veoma smo ponosni što smo ovde. Znam da ste i vi imali u prošlosti sličnu situaciju kao i mi. Nadam se da će u budućnosti vaš i naš narod živjeti u boljem i mirnijem svijetu", rekao je Alon Hazan, selektor Izraela tokom konferencije za medije pred utakmicu sa Kosovom.

Interesantno je da su srpski mediji ove riječi protumačili kao pljuvanje po Srbiji. Izgleda da su malo pretjerali...

Izraelci mogu do Eura, tome se nadaju i na Kosovu

Izrael će svakako imati jako težak meč u Prištini, a svjesni su gosti da bi moglo biti velikih protesta i zvižduka sa tribina, naravno sve zbog napada na Palestinu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Motivacija nije dovoljna. Na kraju, izraelski tim treba da pokaže kvalitet da bi ovde došao do pobjede. To će za njih biti veliki izazov. Imate dobar tim, govorio sam to od početka. Na početku turnira, odnosno u tim mečevima, nisu imali sreće. Bilo je jasno da ćemo se boriti drugo mjesto i imamo veliko poštovanje. Znamo da će biti veoma teško, ali moramo naporno da radimo da bismo ispunili svoje ciljeve, naveo je Hazan.

Izrael i Kosovo imaju još uvijek šansu da se plasiraju na Euro u Njemačkoj naredne godine. Trenutno su Izraelci treći na tabeli sa 11 bodova, druga je Švicarska sa 15, dok je prva Rumunija sa 16. Kosovo je četvrti sa sedam bodova, Bjelorusija ima bod manje, a samo dva boda ima Andora na dnu tabele.

Top Komentari

user1676717906
Jedi ****a , stoko cifutska
2 0
juve10
Pa dobro, i Dodik i šiptari su uz *****e.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi