Vedat Muriqi pričao o izraelskoj policiji, nastala panika, a onda čudno saopštenje FS Kosovo!

Objasnili šta je njihov napadač mislio

Vedat Muriqi pričao o izraelskoj policiji, nastala panika, a onda čudno saopštenje FS Kosovo!

Endin Čaušević

Reprezentativac Kosova, Vedat Muriqi, izazvao je veliku pažnju svojom izjavom pred meč protiv Izraela koji se igra večeras u Prištini. Muriqi je pričao o izraelskim policajcima i pitao se otkud oni u glavnom gradu Kosova, a zbog svega morao se oglasiti i Fudbalski savez te zemlje.

Kosovo i Izrael igraju večeras utakmicu osmog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo iako nije zvanični FIFA-in termin, no dobili su potrebne dozvole svih strana da se ovaj meč odigra na stadionu Fadil Vokrri.

Oba tima stigla su jučer u Prištinu kako bi se pripremili za večerašnji okršaj, no sve je u sjenu bacila izjava Muriqija oko izraelske policije jer su mnogi shvatili da su oni doputovali s reprezentacijom Izraela na Kosovo.

"I Crna Gora i Rumunija su došle da igraju ovdje, nije bilo problema. Oni nemaju svoje policajce, dolaze da igraju fudbal, ne znam zašto nam smetaju ili zbog nečeg drugog, mislim da to nije pritisak za nas”, rekao je Muriqi i dodao.

„Na našem aerodromu na Kosovu su izraelski policajci koji su specijalno došli da nas provjere. Mi idemo da igramo utakmicu, ne u rat. Ovo je čudno, ovo se nikada ranije nije desilo. Ovo je fudbal, a ne rat. Iskreno, ovo je skandalozno! Šta oni uopšte rade kod nas?".

Oglasi

Izjava napadača Mallorce digla je dosta prašine u javnosti jer su se mnogi zapitali šta izraelski policajci rade u Prištini, a zbog svega se oglasio i Fudbalski savez Kosova koji je odlučio da riješi misteriju.

Saopštenje FS Kosovo oko izraelske policije čudno je i navijačima

Iz FS Kosovo navode da se policajci iz Izraela ne nalaze u Prištini, te da je Muriqi pričao o onome što se dešavalo u martu kada je Kosovo putovalo u Izrael na tadašnji susret protiv te zemlje i da je tada bila ogromna provjera na aerodromu u Prištini.

"Fudbalski savez Kosova i i reprezentativac Vedat Muriqi žele da razjasne izjavu oko policijske kontrole na aerodromu u Prištini jer je došlo do nesporazuma. U ovoj izjavi Muriqi je govorio o inspekciji koja se desila u martu prije odlaska reprezentacije Kosova u Tel Aviv i to je uporedio s levelom sigurnosti pred ovu utakmicu. Došlo je do nesporazuma", navodi se u saopštenju.

Međutim, saopštenje FS Kosovo je itekako čudno, a posebno navijačima te reprezentacije. Oni smatraju da ih je neko uplašio jer je Muriqi očito govorio o onome što se trenutno dešava jer uopšte niti u jednom trenutku nije spominjao martovski meč s Izraelom što tvrdi FS Kosova. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjećamo, utakmica između Kosova i Izraela igra se večeras s početkom u 20:45 sati i jasno je da će biti u centru pažnje fudbalske javnosti.

Top Komentari

atomskimrav
Čifutske kurave.
1 0
BosanskaSvedska
Zidovi dosli da cuvaju Coca colu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi