Panika na autoputu i hitna evakuacija reprezentativaca Izraela

Na putu ka aerodromu

Panika na autoputu i hitna evakuacija reprezentativaca Izraela

Midhat Šljivak

Reprezentativci Izraela prinuđeni su napustiti autobus u kojem su se zaputili ka aerodromu u Tel Avivu nakon što su dobili obavještenje o mogućem napadu na njih.

Fudbalska reprezentacija Izraela u nedjelju igra meč protiv Kosova na stadionu Fadil Vokkri u Prištini. Izraelci su danas krenuli ka destinaciji, ali je na putu prema aerodromu u Tel Avivu došlo do određenih problema.

Na putu prema aerodromu ekipi je javljeno da se na njih sprema napad. Uslijedila je ekspresna reakcija i izraelski tim je napustio autobus te se sklonio u sklonište pored autoputa.

Prema navodima izraelskih medija, ekspedicija je dobila dojavu da se na autobus sprema bombaški ili raketni napad.

Oglasi

Pojavio se i snimak tokom evakuacije tima. Objavio ga je Fudbalski savez Izraela i vidi se kako vlada velika panika među fudbalerima koji su pretrčali preko autoputa.

Izraelci će u narednim danima odigrati čak četiri utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a domaće utakmice će igrati u Mađarskoj.

Nakon gostovanja na Kosovu ovoj selekciji predstoje dueli sa Švicarskom, Rumunijom i Andorom.

Ova selekcija je trenutno na trećoj poziciji kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Imaju 11 bodova i imaju jako dobre šanse da se plasiraju u Njemačku narednog ljeta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ispred Izraelaca su selekcije Rumunije i Švicarske. Rumuni su skupili 16 bodova, a Švicarci 15. Upravo će dueli protiv ove dvije selekcije odrediti njihovu sudbinu u ovim kvalifikacijama.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
podrska izrailu nikad teroristima hamasa koi gube i na terenu
0 8
Vi vjerujete Izaelskim vjestima i Izraelu izgleda se i sportsportba u ukljucio u propagandu zajedno sa Izraelom, CNN i FOX News, ja ne znam zasto su uopste vijesti iz Izraela prvukle paznu sporsportba, sad sam konacno skontao da u sportsportba rade sve sami retardi, vjerujte ne znma sta dobro da kazem o ovom portalu. Eto Palestinskim pobunjenicima bio je bas interesantan autobus a nije im interesantan Tel Avivski aerodrom, dakle autobus je u opasnosti a aerodrom nije, sto znaci putnici mogu komotno putovati sa aerodroma. pa ako je autobus u opasnosti onda je i aerodrom u opsnosti, sto opet znaci da je ovo cista providna laz propaganda iz Izraela, eto kao fol Palestinski borci znaju koji je autobus sa igracima Izraela, isto tako znaju koji je autobus sa gradjanima, ha ha ha bas smijesno, pitam se koji je IQ ovim sto rade a portal sportsportba. Izvinite morao sam reagovati i napisati ovo, sami ste me izazvali.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi