Izraelcima pao mrak na oči zbog prizora u centru Prištine

Stvari se zakuhavaju

Izraelcima pao mrak na oči zbog prizora u centru Prištine

Edmir Škorić

U 20:45 sati počet će zaostali meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Kosova i Izraela, ovaj fudbalski duel pod posebnom je lupom zbog svih dešavanja na Bliskom istoku.

Izraelci su uz velike policijske snage stigli u Prištinu. Dva autobusa izraelskog tima bila su u pratnji nekoliko automobila kosovske policije od aerodroma do hotela u kojem je ekipa smještena.

Prethodno su Izraelci imali neugodnu situaciju u svojoj zemlji na putu prema aerodromu, kada su se čule detonacije u blizini, zbog čega su pobjegli u sklonište.

Utakmica protiv Kosova u nedjelju će biti prva utakmica reprezentacije Izraela od kako su se počele dešavati nemile scene na jugu te države, a očekuje se da će imati posebnu "dobrodošlicu" od strane domaćih navijača.

Tenzije pred večerašnji meč rastu, a nekoliko sati ranije u Prištini je na jednoj od zgrada osvanula zastava Palestine sa porukom: "Free Palestine".

Oglasi

"Kolektiv Feminist" je autor i realizator ideje, a ovo bi svakako moglo da uznemiri izraelsku ekspediciju ukoliko naravno ugledaju zastavu, a očito je postavljena na takvo mjesto da će na putu prema stadionu svakako imati priliku da je vide.

Kosovski Kanal10 takođe javlja da je jedan čovjek blizu stadiona hapšen od strane policije nakon što je bezjedonosni kordon prošao bez pokazivala lične karte.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kosovo meč dočekuje kao četvrtoplasirani tim sa sedam bodova, Izrael je treći sa 11 bodova i svakako i dalje ima šansu da se plasira na Euro, iako su u mnogo boljoj poziciji i Rumunija (16) i Švicarska (15).

Prošli meč Izraela i Kosova odigran na tlu Izraela završen je rezultatom 1:1 u martu ove godine.

Top Komentari

Chelsea1
Idemo jakoooooo Kosovo
1 0
BeHar
Zgazite gnjide
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi