Izrečena presuda napadaču na Ozila i Kolašinca, njegova majka histerično tražila da mu oproste

Ide u zatvor na 10 godina

Izrečena presuda napadaču na Ozila i Kolašinca, njegova majka histerično tražila da mu oproste

E. Škorić

Ashley Smith će zbog pokušaja pljačke u zatvoru provesti 10 godina.

Ashley Smith (30) je zajedno sa Jordanom Borthoverom pokušao krajem jula ove godine opljačkati zvijezde Arsenala Mesuta Ozila i Seada Kolašinca, no dvojac nije računao na hrabrost bh. defanzivca, koji je golim rukama krenuo na naoružane pljačkaše, spasivši tako sebe, a prije svega Ozila koji je upravljao Mercedesom u datom trenutku.

Lopovi su koristili ukradeni moped, imali su kacige i tamnu odjeću kako bi sakrili svoj identitet, no na kraju su uhapšeni.

Smith, jedan od dvojice lopova sa snimka pokušaja pljačke igrača Arsenala, ima 30 godina i već je bio u zatvoru zbog ranijih krivičnih djela. 

Zbog pokušaja da ukrade luksuzne satove vrijedne 200.000 funti od igrača Arsenala, Smith je osuđen na 10 godina zatvora, a njegova majka je urlala, molivši da oproste njenom sinu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nešto kasnije sudit će se i njegovom saučesniku u ovom zločinu, a prilikom današnje presude Smithu je sudija kazao da je "Kolašinac bio nevjerovatno hrabar kada se ispriječio pred naoružanim lopovima".

Top Komentari

Saimai1316
Covjek za pokusaj kradje dobije 10 godina zatvora,a kod nas ratni zlocinci pola sela pobili i dobiju 15 godina
13 1
teddy sheringham
Deset godina dobrog seksa.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi