Ko je "uljez" koji se usudio glasati protiv Beusa?

Od 59 delegata, 58 je dalo glas Beusu

Ko je "uljez" koji se usudio glasati protiv Beusa?

Edmir Škorić

U Sarajevu je danas održana izborna Skupština Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Na Skupštini je određena nova nogometna vlada u BiH. Njome će rukovoditi Vico Zeljković kao predsjednik NFSBiH, pošto je naslijedio Elvedina Begića, dok će potpredsjednici biti Irfan Durić i Ivan Beus.

U novom Izvršnom odboru nalaze se:

Vico Zeljković (FS RS), Dragan Soldo (NS FBiH), Irfan Durić (NS USK), Ivo Ivkić (NS Posavskog kantona), Azmir Husić (NS TK), Muriz Jabandžić (NS ZDK), Muhidin Raščić (NS BPK), Midhat Sarajčić (NS SBK), Ivan Beus (NS HNK), Fuad Čolpa (FS KS), Ivan Perić (NS Kanton 10), Milorad Sofrenić (Područni Fudbalski savez Bijeljina), Milorad Lale (Područni savez Istočno Sarajevo), Miloš Brkić (Područni savez Gradiška i Prijedor), Žarko Laketa (Područni savezi Doboj i Trebinje).

Najubjedljiviju pobjedu u borbi za Izvršni odbor NFSBiH odnio je Beus, koji je dobio čak 58 od mogućih 59 glasova. Tek jedan delegat glasao je za njegovog rivala, Marka Bevandu, koji su bili kandidovani ispred NS Hercegovačko - neretvanskog kantona.

Sigurnu pobjedu odnio je i Midhat Sarajčić s 56 glasova, naspram tri glasa za Ibrahima Đogića (NS Srednjebosanskog kantona).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ivan Perić je osvojio 55 glasova, dok je njegov rival Ilija Bagarić dobio četiri glasa (ŽNS ŽHB).

Sličan omjer imali smo i u Zeničko-dobojskon kantonu gdje je Muris Jabandžić dobio 55, a njegov rival Suad Spahić četiri glasa.

Top Komentari

Rajvosa2019
Sve velika imena u svijetu futbala - giganti koji su u svoj vrjeme igrali za Real - Bayern - Barsu / veliki sportski radnici , mislim da nam ljudi iz FIFE i UEFE zavide kakvi strucnjaci ce voditi savez
21 0
Johnny_20
Ne brukajte se. iz Zvornicke vam nalog dodje sta cete pisati.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi