Izvršni odbor pružio podršku selektoru: Prosinečki ostaje na klupi Zmajeva?

Izvršni odbor odlučio

Izvršni odbor pružio podršku selektoru: Prosinečki ostaje na klupi Zmajeva? · Saznajemo

Edmir Škorić, foto: S. Bošković

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine sastao se danas u Sarajevu na hitnoj sjednici.

Popularni Žuti je ostavku podnio nakon poraza od Armenije u kvalifikacionom meču igranom u Jerevanu, a Savez je na kraju istu ipak odlučio da mu pruži punu podršku, nezvanično saznaje SportSport.ba.

Članovi Izvršnog odbora su, i pored toga što je Robi ranije izjavio da ide, odlučili da mu pruže potpunu podršku tako da će Prosinečki kako nezvanično saznajemo ostati na klupi Zmajeva iako je najavio odlazak. Zvanično bi ove informacije trebale biti potvrđene oko 17:00 za kada je zakazano obraćanje medijima. 

Podsjećamo, Prosinečki je namon meča s Armenijom kazao sljedeće:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Razgovarao sam sa svima i da ne duljim više. Ja kad sam dolazio, mislio sam da ćemo otići na EP. Nismo uspjeli o tome, tako da dajem ostavku i dajem priliku nekom drugom. Nasljednik će imati dosta vremena da pripremi ekipu za Ligu nacija, ja nisam uspio da plasiram ekipu na Euro i ja više nisam selektor", rekao je Prosinečki nakon pomenute utakmice.

BiH se i dalje nada plasmanu na EP, mada su šanse svedene na teoriju.

Top Komentari

Fuke
savez napolje
7 2
leader_of_wolves
Prosinecki nema pojma, ima momaka u Njemackoj ligi koji se dokazuju i rado bi igrali za nas, covjek prvo ne zna formaciju sastavit njemu gojak u napadu igra momak u veznom redu cijeli zivot, hajrovica nece da zove a zove nekog loncara, dokle vise sa uhljebima ? Savez napolje ! Svi ste Kriminalci!
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi