Danas vanredna sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH

Nakon ostavke Prosinečkog

Danas vanredna sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH

Vanredna sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine bit će održana danas sa početkom u 15.00 sati u Sarajevu.

Zmajevi su prije dva dana izgubili novi susret kvalifikacija za EURO i to u gostima od Armenije, a nakon meča selektor Robert Prosinečki podnio je ostavku.

Na sjednici će se najviše razgovarati o lošim kvalifikacijama, a naravno jedna od centralnih tema bit će i pronalazak novog selektora.

Naša fudbalska reprezentacija naredni meč u kvalifikacijama igra već sljedećeg mjeseca i to na domaćem terenu protiv Finske. Tri dana poslije gostujemo Grčkoj.

Obzirom da će ti susreti doći vrlo brzo, jasno je da ćemo morati što prije izabrati novog selektora koji će se morati odmah prihvatiti posla.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naravno, njegov prvenstveni cilj bit će da ekipu što bolje spremi za Ligu nacija obzirom da nam je to objerktivno najrealnija šansa da se nađemo na EURO-u. To takmičenje bit će održano u martu sljedeće godine.

Očekuje se da IO Nogometnog saveza formira radnu grupu koja bi trebala napraviti spisak kandidata za novog selektora A tima te obaviti razgovore s njima.

Top Komentari

Uranija
Oprosti nam pape za sve ružne riječi...
11 0
Nikoizniceg
Prvo da se očisti savez od trulih ljudi...
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi