Reprezentativac Armenije o pobjedi nad BiH: Kako nakon svega da tražim dres od Džeke?

Tigran Barseghyan za SportSport.ba

Reprezentativac Armenije o pobjedi nad BiH: Kako nakon svega da tražim dres od Džeke? · Intervju

Dok u našoj zemlji još traje šok nakon neočekivanog debakla u Armeniji, te ostavke Roberta Prosinečkog, u Armeniji je euforično raspoloženje.

Nakon iscrpljujuće utakmice protiv Italije malo ko je očekivao da će Armenija tri dana kasnije prirediti veliko iznenađenje. Ekipu koja u svojim redovima ima jednog igrača, Miralema Pjanića, koji je skuplji od cijele njihove reprezentacije Armenci su u potpunosti nadigrali i na kraju slavili sa 4:2, a jedan od onih koji je itekako doprinio ovom rezultatu bio je ofanzivac Tigran Barseghyan.

Noć nakon utakmice razgovarali smo upravo s Barseghyanom. I kada smo željeli razgovor početi na engleskom jeziku, prekinuo nas je...

"Ma, mogu ja i na 'vašem'. Ipak sam igrao u Makedoniji, znam nešto", iznenadio nas je ugodno Barseghyan, pa priču usmjerio na sjajan rezultat koji su Armenci napravili:

"Imamo dobar stručni štab, dobre igrače, svi su u vrhunskoj formi i na kraju sve to dalo je za rezultat da pobijedimo BiH. Igramo timski. Slično je bilo i protiv Italije, i njima smo zabili gol, ali kasnije nas je malo poremetio crveni karton koji smo dobili."

Zmajevi su protiv Armenije djelovali nemoćno, a svaki kiks domaći su znali kazniti.

"Oni su mislili da će nas lako dobiti. Drugačije je bilo u prvoj utakmici, nisu nam skoro dopuštali ni da ulazimo u šanse, ali jučer je to bila jedna drugačija BiH, što smo, srećom, iskoristili i potpuno zasluženo pobijedili", istakao je Barseghyan.

Pobjeda nad BiH jedna je od najvećih za Armence.

"Teško je reći. Ne sjećam se baš nešto, ali jeste svakako među najvećim pobjedama. Dovoljno je samo vidjeti kakve igrače BiH ima u svojim redovima, od Džeke, Pjanića, Kolašinca..."

Pobjedom su porasle i ambicije Armenaca.

"Plasman na Euro? Zašto da ne? Razlika je mala, a ni raspored nije toliko loš. Ako bismo pobijedili Finsku izjednačili bismo se bodovno s njima i bili na drugom mjestu, a onda u novembru bi nas čekao duel s Grčkom na domaćem terenu. Sve je otvoreno i ne predajemo se."

Armence nije uzdrmao ni poraz od Italije samo tri dana prije utakmice s BiH.

"Psihološki nismo pali, to je bilo najvažnije, kao i sama podrška navijača. Vidjeli ste, stadion u Jerevanu bio je skoro pun. I kada ste umorni, dovoljno je da pogledate u tribine, jednostavno znate da morate zbog tih ljudi da ginete na terenu. Svejedno je onda ko je na suprotnoj strani, BiH, Italija ili jedan Brazil", poručio je armenski reprezentativac.

Tokom utakmice imao je priliku razgovarati s nekoliko bh. fudbalera.

"Da, pričao sam sa Kolašincem, malo i sa Džekom koji se žalio na teren. Nije mu bio baš po mjeri. Pričali smo na 'vašem' jeziku, što da ne ako ga već znam."

Ipak, ni sa jednim na kraju nije zamijenio dres.

"Izgubili ste, ne bi baš bilo lijepo da sam prišao Džeki, mada mi je svejedno koji igrač. I kada smo igrali s Italijom bilo mi je svejedno da li je to Bonuccijev dres ili nekog manje poznatijeg igrača. Sve su to uspomene."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Rezultat od Armenije, s druge strane, donio je otkaz Roberta Prosinečkog.

"Bio je 'top' igrač. Bio sam mlad da bih se toga sjećao sad, ali ovako kada pričam sa starijima, svi se prisjećaju njegovih majstorija. Uostalom, dovoljno je vidjeti da je igrao u Barceloni, pa Realu... E, sad kakav je selektor, ne mogu reći. Činjenica je kako ne bilježite baš najbolje rezulate, ali..., nije sve ni gotovo. Tu je i Liga nacija", istakao armenski ofanzivac je na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

gaziiiiJAaaa
Trebao si ti NJEMU DATI..da ima sjecanje, da ima sjecanje na utakmicu u kojoj je njegov tim bio visestruko SKUPLJI, a izgubio od ekipe koja je IGRALA SRCEM..
13 1
Cibre
Jbt trebaju nam Armenci podici spomenik napravismo od njih velesilu hahah
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi