Debitovao u Premiershipu sa 16 godina, sada odlučio iznenada prekinuti karijeru

Ne ide kako je planirao

Debitovao u Premiershipu sa 16 godina, sada odlučio iznenada prekinuti karijeru

Eldar Ganibegović

Mnogi igrači koji obećavaju u tinejdžerskim godinama na kraju ne ispune sav potencijal. Neki ne rade na sebi, neki nemaju dobar prelazak u seniorski fudbal, dok neke unište povrede, kao što je slučaj s protagonistom ove priče.

Karijera mu je izgledala stvarno obećavajuće. Za seniore debitovao je sa 16 godina za WBA, a 2013. godine ga u svoje redove dovodi Chelsea.

Tamo je također uspio igrati u prvoj momčadi. Bilo je to zapravo ostvarenje njegovog sna. Nažalost, dvije godine nakon transfera u klub iz snova počele su ga mučiti povrede.

Nakon toga ga je Chelsea slao na brojne posudbe. Bio je u Vitesse Arnhemu, Huddersfield Townu, Brightonu i Rotherhamu.

Izzy Brown trenutno je 26-godišnjak, u Premier ligi je debitovao sa samo 16 godina, no sada je bio primoran objaviti prekid karijere.

Tri godine mučio se s brojnim povredama koljena i bedara, a kada ih je uspio zaliječiti, Brownu su u sezoni 2018/2019. popucali križni ligamenti, zbog čega je pauzirao godinu dana.

Oglasi

Napustio je Chelsea na kraju sezone 2020/2021. Zatim je potpisao za Preston North End, ali tamo nije odigrao ni minute. Nije se uspio oporaviti nakon dvije operacije ahilove tetive, te je odlučio prekinuti karijeru. 

"Stvarno ne znam odakle da počnem. Iako sam znao da ću morati napisati ovu poruku jednog dana, nisam očekivao da će stići tako brzo. S velikom tugom i žaljenjem nakon teške godine suočavanja s dvoje operacije Ahilove tetive zbog kojih moram odustati od daljnje karijere", napisao je Brown.

"Sjećanja koja sam prikupio godinama ostat će sa mnom zauvijek. Od mog debija protiv Wigana sa 16 godina do dolaska u Chelsea. Klub za koji sam sanjao igrati kao dječak. Nikada neću zaboraviti igre u Premier ligi, od Huddersfielda do Wembleya, ovo će zauvijek biti najbolji i najsretniji trenuci mog života", dodao je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nije rijedak slučaj da se igrači sa sličnim sudbinama u nekoj dobi vrate igranju fudbala, no jasno je da za Browna, da napravi veliku karijeru, vremena više nema. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije