Chelsea već kontaktirao nekoliko proslavljenih trenera, ali njega na toj listi niko nije očekivao

Jedan od kandidata za preuzimanje klupe

Chelsea već kontaktirao nekoliko proslavljenih trenera, ali njega na toj listi niko nije očekivao

E. Čaušević

Chelsea je jučer zvanično potvrdio da je Frank Lampard novi trener ovog kluba, ali plan je da se on na tom mjestu zadrži samo do kraja sezone i da potom bude izabran novi trener. S Plavcima se povezuje nekoliko poznatih trenerskih imena, ali jedno od njih sve je iznenadilo.

Chelsea je odlučio prošle sedmice uručiti otkaz Grahamu Potteru zbog serije loših rezultata, ali niko nije očekivao da će londonski klub sačekati kraj sezone kako bi donijeli najbolje rješenje kada je u pitanju novi trener.

Navijačima ovog kluba nije jasno zašto nisu zadržali Pottera na klupi kada su već odlučili da će novog trenera tražiti tek na kraju sezone i čini se da su bez razloga samo zakomplikovali stvari.

Na kraju Chelsea je potvrdio da će novi trener ovog kluba biti Lampard koji je nedavno dobio otkaz u Evertonu, ali da će se legendarni veznjak ovog kluba na tom mjestu zadržati samo do kraja sezone.

S Chelseajem se povezuje ovih dana nekoliko provjerenih trenerskih imena, ali očito niko od njih ne želi u ovom trenutku da preuzme ekipu i zbog toga je klub bio primoran da čeka ljeto kako bi počeli ozbiljnije pregovore.

Pored provjerenih imena poput Luisa Enriquea, Maurizija Pochettina ili Juliana Nagelsmanna pojavila se informacija da je Chelsea kontaktirao čak i Josea Mourinha i ponudio mu opciju da po treći put preuzme kormilo ovog tima.

Oglasi

No, s londonskim klubom povezuje se i ime koje je mnoge iznenadilo. Riječ je o argentinskom stručnjaku Marcelu Gallardu koji je također slobodan jer je krajem prošle godine napustio River Plate.

Gallardo je činio čuda s argentinskim velikanom i u tom klubu proveo je čak osam godina, te je osvojio sve što je mogao. Želja mu je da se sada okuša u Evropi, ali niko nije očekivao da bi prvi klub na Starom kontinentu mogao biti Chelsea.

Ovaj 47-godišnji stručnjak ranije se povezivao i s Barcelonom, te još nekim evropskim klubovima, ali konkretne ponude nije bilo.

Engleski mediji navode da će čelnici Chelseaja obaviti razgovore i s Gallardom kako bi vidjeli šta on može ponuditi ovom klubu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Argentinski TyC Sport objavio je da je Gallardo već u kontaktu s Plavcima i da je sigurno jedan od kandidata za preuzimanje ovog tima. On već uči i engleski jezik jer je očito odlučio da se okuša u Evropi, ali poziv iz Chelseaja sigurno ni sam nije očekivao.

Gallardo je pored Rivera vodio i Nacional, a zna se da je imao i poprilično dobru igračku karijeru. Igrao je i u Evropi, odnosno Francuskoj gdje je nastupa za Monaco i PSG.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi