"Ja mogu biti Sassuolov Ronaldo, ali mi fali 500 glova"

Boateng se vratio u Seriju A

"Ja mogu biti Sassuolov Ronaldo, ali mi fali 500 glova"

Nekadašnji ofanzivac Milana Kevin - Prince Boateng ovog ljeta je postao novi fudbaler Sassuoloa. 

Odmah po dolasku u novi klub dao je zanimljiv intervju za Sky Sport u kojem između ostalog kaže da bi mogao biti Sassuolov Ronaldo, ali mu fali oko 500 golova.

"Jesam li ja Cristiano Ronaldo Sassuloa? Moždsa jesam, ali mi fali 500 golova", započeo je Boateng razgovor sa novinarom Sky Sporta.

"Volio bih ga pobijediti (Ronalda), ali prvo moramo pobijediti Juventus jer tamo igra još mnogo dobrih igrača. Osim toga, ne mogu to napraviti sam. Potrebna mi je pomoć saigrača, ne mogu se boriti protiv nikoga sam. Ronaldov dolazak pokazuje koliko je Serija A važna liga. Najbolji igrač svijeta je došao ovdje i možemo svi skupa uživati jer će nam Ronaldo pokazati stvari koje nikada nismo vidjeli u Italiji".

On se osvrnuo i na sami transfer u Sassulo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Imao sam sjajnu sezonu iza sebe, osvojio sam Kup Njemačke. Po prvi put u karijeri htio sam otići iz Njemačke sa pozitivnom slikom o meni. Kada me je Sassuolo pozvao, odmah sam rekao 'da'. Bila je to laka odluka, jer sam se htio vratiti u Italiju. Imamo mladog trenera, ali već je jedan od najboljih u Seriji A".

Podsjetimo, Boateng je tokom karijere promijenio bezbroj klubova, a između ostalog je igrao za Herthu, Tottenham, Borussiju Dortmund, Portsmouth, Milan i Schalke.

Top Komentari

Cole
500 GLOVA ??????????? Lendro iz članka u članak dokazuješ da si kvazi novinarčić BRUKA
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi