Fudbaler koji se "ubija od alkohola" pokazao svoje pravo lice nakon duela s Maltom

Grealish u svom pravom izdanju

Fudbaler koji se "ubija od alkohola" pokazao svoje pravo lice nakon duela s Maltom

Edmir Škorić

Engleski reprezentativac dobio je nadimak "fudbalski boem" pošto je u više navrata uhvaćen u ispijanju alkoholnih pića, a kada je Manchester City osvojio tripletu, doslovno se danima nije trijeznio.

Jack Grealish je sjajan fudbaler, prepoznao je to Pep Guardiola i doveo ga iz Aston Ville, no njegova je mana to što je ljubitelj alkohola i što, kad god se ukaže prilika, uživa da konzumira pića koja mogu da opuste, ali i dovedu u stanje besvijesti.

Ipak, to je jedno lice Grealisha, no ono drugo, pravo, pokazao je sinoć nakon utakmice Engleske i Malte (2:0). Englezi su rutinski došli do pobjede, mada su mnogi smatrali da će biti i uvjerljivija, ali sa 19 bodova su sigurni u odlazak na Euro.

Domaćini su poveli u osmoj minuti nakon autogola Enrica Pepea, a povisili su rezultat u 75. minuti nakon pogotka Harryja Kanea. Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka više se pričalo o lijepom ponašanju Jacka Grealisha nego o ovom meču.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi da igrač Manchester Cityja nije zanemario navijača sa invaliditetom. 28-godišnji vezista je prvo kratko popričao sa navijačem, a zatim se fotografisao sa njim.

Oglasi

"Fantastičan trenutak u miks zoni nakon pobjede Engleske nad Maltom”, stoji u opisu objavljenog videa.

Mnogi su hvalili gest krilnog fudbalera, a neki od komentara bili su: "Fenomenalan čovjek", "Uzor za sve", "Divno biće".

Od 2021. Jack Grealish je igrač Manchester Cityja. U dosadašnjem takmičenju odigrao je ukupno 13 mečeva i upisao dvije asistencije.

Engleska za dva dana gostuje u Skoplju selekciji Sjeverne Makedonije i bit će to prilika da zaigraju oni koji nisu bili često starteri, za očekivati je i Grealisha u prvih 11 nakon što je odmarao u duelu sa Maltom.

Ono zbog čega mnogi odaju priznanje Grealishu je to što se nije promijenio kao osoba bez obzira što sada ima milione i jako je popularan.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Zbog njegovog načina života sklonog ekstravagantnim stvarima, ali i ludim provodima kao što je to bilo nakon osvajanja Cityjeve trostruke krune mnogi fudbalski boemi na njega gledaju kao heroja.

Postao je određena vrsta ikone na Ostrvu. U prilog tome ide i potpisan sponzorski ugovor sa Guccijem vrijedan više od milion eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi