Igrao s kopačkama u raspadu, preko noći postao najskuplji, sada ga čeka potpis neviđenog ugovora

Život mu se značajno promijenio

Igrao s kopačkama u raspadu, preko noći postao najskuplji, sada ga čeka potpis neviđenog ugovora

Admin Čaušević

Dečko s velikim snovima je uspio. Preko noći je postao svjetska zvijezda i zarađivat će ogroman novac. 

Da život piše čudne puteve pravi je primjer Jack Grealish, fudbaler koji je od prošlog ljeta najskuplji Englez u historiji fudbala.

Životna priča Grealisha je išla tim putem da je dečko s ulice sanjao da u visine odvede lokalni klub. San mnogih dječaka kojeg je on i uspio realizovati.

Kao kapiten i najbolji igrač ekipe vratio je svoju voljenu Aston Villu u Premiershi U tom pohodu sujevjerje je učinilo da igra sa kopačkama u fazi raspada.

Tajna raspadnutih kopački - Sportklub

"Vratio sam se nakon povrede i nisu bile ovakve, bile su potpuno nove. Nakon toga sam u njima zabio nekoliko golova i upisao asistencija. One su moje sretne kopačke i morao sam ih zadržat", rekao je Grealish prije tri godine.

Oglasi

Sjajne igre u Aston Vill i reprezentaciji Engleske su dovele da potpuno iznenada i preko noći postane najskuplji engleski fudbaler ikada. Prošlog ljeta ga je Manchester City platio 117 miliona eura.

I dok uloženi novac nije uspio da opravda, barem ne još uvijek, spreman je za do sada neviđeni ugovor u svijetu fudbala.

Fudbaleri obično potpisuju ugovore sa proizvođačima sportske opreme, međutim Grealish je otišao korak naprijed.

Englez će postati zaštitni znak modnog brenda Gucci te će postati prvi fudbaler koji će potpisati tu vrstu ugovora što će mu zagarantovati "sedmeroznamenkastu" cifru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do sada je Gucci ugovore potpisaivao uglavnom sa pjevačima i glumcima, a sada su otišli korak naprijed te su odlučili i da uđu u svijet fudbala.

Inače, Grealish u Manchester Cityju zarađuje 360.000 eura sedmično. Možda i previše za igrača koji je do sada ima skromnu statistiku sa četiri gola i 3 asistencije na 30 mečeva. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti