Englezi ekspresno otkrili zašto je Pep Guardiola kaznio Fodena i Grealisha

Zna se šta mu je zasmetalo

Englezi ekspresno otkrili zašto je Pep Guardiola kaznio Fodena i Grealisha

Endin Čaušević

Manchester City je proteklog vikenda u gostima pobijedio Newcastle sa 4:0 i nastavio je odličan niz u Premiershipu.

No, mnogi navijači aktuelnog prvaka Engleske su se pitali nakon meča zbog čega Phil Foden i Jack Grealish nisu odigrali ni minute na St. James Parku iako su tokom sezone bili standardni.

Pep Guardiola im nije dao šansu u ovoj utakmici, te su obojica pobjedu svoje ekipe pratili sa klupe za rezervne igrače.

Nakon utakmice španski stručnjak je objasnio zašto pojedini igrači nisu dobili ni minute iako su bili standardni u početnoj postavi tokom sezone, te je odmah bilo jasno da su Foden i Grealish napravili neku grešku.

"Odlučio sam se za ovaj tim jer su oni danas zaslužili da igraju, baš ovi momci i niko drugi. U vrijeme božićnih praznika dosta pratim kako se igrači ponašaju na terenu i van njega. Kada ponašanje van terena nekih nije primjereno onda oni neće ni igrati", rekao je Guardiola i dodao.

"Moramo biti fokusirani u ovom periodu jer zbog Božića se svi malo opuste i dešavaju se neke stvari i zbog toga igračima stalno ponavljam da moraju ostati fokusirani i paziti šta rade van terena".

Engleski mediji su uspjeli ekspresno saznati kakvu grešku su napravili Grealish i Foden i zbog čega je Guardiola odlučio da ih kazni na meču protiv Newcastlea.

Kako je objavio BBC ovaj dvojac je odlučio malo da se opusti nakon pobjede protiv Leedsa (7:0), te su fotografisani tokom noćnog izlaska što je itekako naljutilo Guardiolu koji je odlučio da upravo Foden i Grealish neće igrati protiv Newcastlea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

[twitter]https://twitter.com/City_Xtra/status/1473059385312174086[/twitter]

Manchester City naredni meč igra subotu na svom terenu protiv Leicestera i bit će zanimljivo vidjeti da li će Foden i Grealish imati minutažu u toj utakmici.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

demar
s****li mi fantasy
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti