U Arsenalu ga već otpisali, a on bi mogao sada napraviti transfer karijere

Aubameyang napušta Emirates?

U Arsenalu ga već otpisali, a on bi mogao sada napraviti transfer karijere

Endin Čaušević

Arsenal je jučer u gostima ubjedljivo pobijedio ekipu Leedsa sa 4:1, a u sastavu ponovo nije bilo Pierrea-Emericka Aubameyanga.

Aubameyang je već desetak dana izvan prve ekipe Arsenala jer ga je zbog kršenja discipline odlučio suspendovati Mikel Arteta.

Gabonac je propustio prethodne tri utakmice londonskog kluba, te mu je oduzeta i kapitenska traka i pitanje je kada će ga Arteta odlučiti vratiti u konkurenciju za utakmice Arsenala.

Engleski mediji već su počeli špekulisati o tome da će Arsenal već u januaru pokušati da proda Aubameyanga jer su odnosi između njega i Artete itekako narušeni.

Jutros je i Tuttosport pisao o napadaču Arsenala i objavio da je Juventus pokazao veliki interes da dovede Aubameyanga u januarskom prelaznom roku.

Stara dama želi da iskoristi Aubameyangovu lošu situaciju u klubu jer vjeruju da ga mogu dovesti bez neke velike muke, te je Juve spreman da ponudi oko 15 miliona eura za Gabonca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 32-godišnji napadač s Topnicima ima ugovor do ljeta 2023. godine, a Arsenal ga je doveo prije četiri godine iz Dortmunda za čak 64 miliona eura.

U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 15 mečeva u svim takmičenjima za Arsenal, te je uspio postići sedam golova.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
Sve što ne valja ili je istekao rok trajanja oni hoće, Emerika, icardia, martiala, sve što treba da karijeru oživi. Dovedi Vlahovića, daj 100 milioui rahat 10 godina
2 6
denimen9
A moj Auba pa iz Premier lige ces u drugu ili cak trecu Italijansku ligu. Ne kontam te nikako buraz....
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi