Hoćemo li uživati Premiershipu za praznike? Održan sastank na kojem je postignut konačan dogovor

Nema prekida prvenstva

Hoćemo li uživati Premiershipu za praznike? Održan sastank na kojem je postignut konačan dogovor

Edmir Škorić

Na sastanku klubova engleske Premier lige povodom situacije i zabrinutosti oko Covid-19 odlučeno je da se predstojeće utakmice igraju po planu.

Nekoliko utakmica Premier lige je otkazano zbog koronavirusa, bilo je nagovještaja da bi se prvenstvo ponovo moglo prekinuti, ali na kraju je odlučeno da se igra normalnim tokom i po ranijem rasporedeu.

Liverpool je bio najglasniji kada je u pitanju mogući prekid prvenstva na neko vrijeme, no ipak se to nije dogodilo.

Redsi poput mnogih drugih premierligaša imaju nekolicinu zaraženih igrača i primorni su sa skraćenim igračkim kadrom loviti bodove za titulu.

Inače, ukoliko jedan klub na raspolaganju ima 14 zdravih igrača, mora igrati svoju utakmicu bez obzira na to koji igrači su pozitivni ili povrijeđeni.

Klubovi su na kraju izglasali da žele igrati u prazničnom periodu, što znači da će se ipak održati Boxing Day, kada tradicionalno uživamo u spektaklima širom Premiershipa.

Nakon četvrtfinala Liga kupa sredinom sedmice, sljedeći set utakmica Premier lige na rasporedu je od 26. do 27. decembra, a onda se već igra od 28. do 30. decembra, pa od 1. do 3. januara.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prava nogometna ludnica na Otoku, navijači će da uživaju, za nadati se da će biti izbjegnut veći broj zaraženih igrača. Ovog vikenda je, podsjetimo, otkazano čak šest od 10 utakmica Premier lige.

Manchester United, Leicester, Chelsea, Liverpool i Aston Villa bili su među klubovima koji su u svojim momčadima pretrpjeli epidemiju Covida.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Nema Gazije doktora, Arsenal medju top 4. da ga nije pritisak uhvatio, he he..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi