Erik ten Hag je upravo Jadonu Sanchu pokazao šta znači biti gospodin

Ko tebe kamenom...

Erik ten Hag je upravo Jadonu Sanchu pokazao šta znači biti gospodin

Edmir Škorić

Jadon Sancho je jučer potpisao zvanično za Borussiju Dortmund i u Njemačku se vratio na šestomjesečnu posudbu.

Sanho je svim silama želio da napusti Englesku, što i ne čudi s obzirom na to da je posljednji put igrao još u avgustu. Erik ten Hag nije cijenio Engleza, imali su zaista loš odnos, a Sancho ga je javno blatio.

Kada je "pobjegao" iz Manchestera, te zvanično postao novi - stari igrač Borussije, Sancho je uzeo mobitel u ruke i odmah se vratio na Instagram, pa pobrisao sve slike koje je imao u dresu Crvenih đavola. Onda je dao izjavu kojom je "bocnuo" Ten Haga i bivši klub rekavši da je najzad sretan i da je našao pravi tim za sebe.

“Kada sam danas ušao u svlačionicu, osjećao sam se kao da sam došao kući. Poznajem klub iznutra i izvana, uvijek sam bio vrlo blizak s lokalnim navijačima i nikad nisam izgubio kontakt s klubom. Sretan sam što ću upoznati svoje saigrače i igrati fudbal ponovo s osmijehom na licu”, rekao je Sancho nakon povratka.

S druge strane, Ten Hag je unatoč svemu u petak dao izjavu kojom je pokazao Sanchu da je ipak jedan veliki gospodin i da se neće spuštati na njegov nivo.

Oglasi

"Nadam se da mu je dobro i ja mu želim svu sreću. To je to. Nadam se će mu ići dobro i da će biti jako uspješan u svom novom klubu", rekao je Ten Hag.

Sancho je tokom ove szeone odigrao tek tri utakmice za United, ulazivši sa klupe i na terenu je proveo samo 76 minuta. Bivši engleski reprezentativac očekuje da zaigra u Borussiji i da na kraju "natjera" engleskog selektora da ga pozove za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj tokom ljeta.

Upravo je kod sadašnjeg selektora Garetha Southgatea i debitovao sa samo 18 godina u oktobru 2018. godine i do sada je odigrao 23 meča i dao tir gola.

U ljeto 2021. Sancho je prešao u Manchester United iz Borussije Dortmund za 85 milionha eura. Prethodno je ponikao u akademiji Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za novi klub mogao bi debitovati već sutra u meču Bundeslige, kada Borussia bude gostovala Darmstadtu. Njegov novi klub pao je tek na peto mjesto Bundeslige sa 27 bodova i cilj je da se pokuša vratiti u borbu za titulu, ali prvenstveno da izbori Ligu prvaka na kraju sezone.

U Dortmundu se s nestrpljenjem čekaju i dueli s PSV-om u osmini finala Lige prvaka u februaru. Prvi duel igra se 20. februara u Eindhovenu, a 13. marta u Dortmundu je revanš.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti