Jagielkino zbogom: Rođen u Manchesteru, status legende stekao u Liverpoolu

Stoper napustio Karamele

Jagielkino zbogom: Rođen u Manchesteru, status legende stekao u Liverpoolu

E. Škorić

Phil Jagielka od danas više nije član Evertona, od čijih navijača se je oprostio porukom na društvenim mrežama.

Jagielka (36) u Evertonu je još od 2007. godine i za Karamele je odigrao 322 meča postigavši 14 golova. Jedna je od legendi tima s Goodisona iako je rođen u Manchesteru.

Radi se o stoperu koji je zbog nevjerovatne požrtvovanosti dobio ogroman respekt navijača Evertona, ali i drugih klubova. Prije Evertona je sedam godina nastupao za Sheffield United.

"Nažalost, moje putovanje u Evertonu došlo je kraju nakon 12 fantastičnih sezona. Imao sam sreće da odigram preko 300 utakmica i dovoljno sretan da budem kapiten ovog tima šest godina. Sada samo mogu da zahvalim svima - saigračima, trenerima, navijačima, svima koji su na bilo koji način bili uz mene i ovaj klub proteklih godina", napisao je Jagielka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S Evertonom nije uspio osvojiti trofej, a najbliže tomu bio je 2009. godine kada je ovaj klub igrao finale FA kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi