Roma se samo nasmijala na ponudu koju je dobila za Undera
(Foto: EPA)

Odbili 28 miliona eura

Roma se samo nasmijala na ponudu koju je dobila za Undera

M. Šljivak

Roma bi u narednoj sezoni mogla imati znatno drugačiji sastav u odnosnu na nekoliko prethodnih godina.

Od dresa rimskog tima oprostio se Daniele De Rossi, jako blizu odlaska iz ekipe su Edin Džeko, Aleksandar Kolarov i Kostas Manolas, a veliki broj klubova se interesuje i za mladog turskog fudbaler Cengiza Undera.

Ovaj 22-godišnjak iza sebe ima dosta dorbu sezonu u Romi. Postigao je šest golova i upisao je 11 asistencija u 33 utakmice i za njegove usluge postoji veliki interes.

Među ekipama koje ga žele dovesti je ekipa Evertona. Tim sa Goodison Parka je čak poslao i ponudu od 28 miliona eura, ali su se na Olimpicu ovoj ponudi samo slatko nasmijali.

Rukovodstvo Rome smatra da turski fudbaler vrijedi mnogo više novca. Žele napraviti pravi posao u slučaju prodaje i neće otići tek tako iz kluba.

Vučica je ovog fudbalera dovela 2017. godine iz Bašakšehira. Plaćen je nešto više od 14 miliona eura, a ispotavio se kao jako dobro pojačanje.

Proteklih mjeseci se povezivao sa Arsenalom i sa Bayernom, ali do zvaničnih ponuda nije dolazilo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Da li će Cengiz Under napustiti redove Rome i tako postati jedan u nizu onih koji su to učinili, vidjet ćemo u narednim mjesecima.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi