Jagodić iskren: Nama je ovaj bod kao tri, ali da smo prvi zabili sve bi bilo drugačije
Video:D.Kurbegović

Trener Sloge Meridian nakon utakmice

Jagodić iskren: Nama je ovaj bod kao tri, ali da smo prvi zabili sve bi bilo drugačije

Esmer Oštraković, foto: Dino Kurbegović

Ekipa Sloge Meridian iz Doboja danas je uzela veliki bod na gostovanju kod Sarajeva, a to je rezultat kojem se malo ko nadao.

Zaista je rijetko ko mogao i pomisliti da će Sloga moći uzeti bod na gostovanju kod Sarajeva posebno nakon domaćeg poraza od Veleža.

"Nama je iskren da budem ovaj bod kao tri. Znate da smo izgubili prvu utakmicu od Veleža, nismo se zaista nadali da u onom ambijetu se to može dogoditi. Ovo je bila teška utakmica. Prihvatio sam Slogu iz moje solidarnosti. Izuzetno cijenim kolegu Ćurguza, prijatelji smo. Naš dogovor je apsolutno da, zato se velike stvari rade u Doboju i cilj je da Sloga igra Premijer ligu i sledeće godine. Imali smo mnogo problema kada je riječ o igračkom kadru. Momak broj 5, Omić, prvi put je nastupio za Slogu. Opstanak plus nastavićemo dalje. Nikada nišam bježao iz bh. fudbala ako imamo koncept da nešto uradimo", rekao je Jagodić, te je nastavio:

"Moram reći i po pitanju mene i Bijeljina je propao koncept. Slgoa ima ozbiljnu priču, ali sve zavisi od rezultata. Ima još 24 boda u igru i ovaj bod je nama tri. Psihološki momenat, pod hitno nam je trebao dobar rezultat. Ko god je htio realno da pogleda, imali smo prvi zicer, da smo došli do vodstva drugačije bi to bilo. Izmjenama smo htjeli odma da zaprijetimo Sarajevu i uspjelo nam je", kaže Jagodić.

Poslije slabe partije protiv Veleža danas je Sloga tačno znala po šta je došla i igrala je jako dobro.

"Protiv Veleža sam zadovoljan drugim poluvremenom. Ali Haskić je majstor, ali ovo je drugačija utakmica. Mogao sam i tamo zatvoriti utakmicu i ići na nulu, pa šta uradimo. Onakav ambijent, bilo mi je žao da ne igramo sa njima. Neki igrači zbog povreda neki zbog taktičke nediscipline danas nisu igrali. Sloga je došla ovdje sa ciljem, pa ako uspijemo, uspijemo", završio je Jagodić.

Oglasi

Zanimljivo je i to da je Jagodiću večerašnja utakmica bila 518 u trenerskoj karijeri po čemu je sigurno rekorder.

Kada je riječ o samoj utakmici Sloga je imala prvu veliku priliku. Igrala se šesta minuta kada Starčević izlazi jedan na jedan s golmanom Dizdarevićem, a čuvar mreže Sarajeva fenomenalno brani i spašava svoj tim.

Prvu ozbiljnu prijetnju Sarajevo ima u osmoj minuti. Čataković šalje loptu preko gola iz dosta dobre pozicije.

Dominacija domaćeg tima nastavljena je i u nastavku, a u 16. minuti tim Mirze Varešanovića stiže do gola. Radović probija po lijevoj strani, uposlio je Dala Varešanovića čiji udarac brani Gučmazov, ali odbitak u mrežu šalje Kyeremeh za vodstvo Sarajeva od 1:0.

Vlado Jagodić na otvaranju drugog dijela pravi dvostruku izmjenu. Na teren su ušli Demir Peco i Franko Dadić, a ovaj drugi je odmah po ulasku donio svom timu izjednačenje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Stevanović sjajnom loptom pronalazi Dadića. Ovaj umakao odbrani Sarajeva, ofsajda prema mišljenju sudije nije bilo i Dadić matira Dizdarevića preciznim udarcem za 1:1.

Treba istaći da je Sarajevo zabilo gol u 96. minuti meča. Ipak, sudija je svirao prekršaj i napadu i uzaludno je bilo radovanje. Zašto je poništio pogodak? To nikom nije jasno. Čini se da je Sarajevo oštećeno, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka protesti su bili veliki od strane domaćih.

Top Komentari

zgembo.popuslic
Ulozis milion km u ekipu i dodje Vlado sa Slogom i uzme ti bod
0 1
omer
Dakle, jos jedan bod na poklon od strane sudija koji sude sve u korist timova iz smrdske. Prvo je bilo protiv Veleza, drugi put protiv Slobode i evo sad protiv Sarajeva. Pa dokla vise, pobogu? Hoce li iko ikad protestovati ispred zgrade FS BiH.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi