Jagodić: Vjerujem da je moj novi klub iznenađenje za sve, ali ne bi to trebao biti

Novi trener FK Laktaši

Jagodić: Vjerujem da je moj novi klub iznenađenje za sve, ali ne bi to trebao biti

Vlado Jagodić, 55-godišnji bh. stručnjak, je danas ozvaničio saradnju sa FK Laktaši.

Današnja potvrda novog angažmana za Vladu Jagodića predstavlja i povratak ovog stručnjaka na klupu Laktaša nakon 12 godina.

Podsjetimo, Jagodić je svojevremeno Laktaše od Treće lige RS doveo do plasmana u Premijer ligu BiH. Također, Jagodić je i kao igrač imao priliku braniti boje FK Laktaši.

"Ja vjerujem da je ovo iznenađenje za sve, ali možda i ne bi trebalo biti. Ja sam iz FK Laktaši prije 18 godina krenuo u trenerske vode a kao član FK Borac, koji je moja 'druga kuća'. Bilo je to davno, mnogi su i zaboravili, ali su Laktaši za tih 5 godina i 3 dana pod mojim vođstvom napredovali iz treće lige RS do Premijer lige BiH i bili osmi na tabeli u polusezoni, kada sam se vratio u Borac. To se ne zaboravlja", izjavio je Jagodić za stranicu FK Laktaši, pa nastavio:

"Laktaši su trenutno u prilično teškoj situaciji. Treba im pomoć. Projekat u koji kreću uz pomoć FK Borac bi trebao od ljeta da zaživi u punom smislu. Tu sam da pomognem u stvaranju početne 'platforme' da bi to od ljeta funkcionisalo. Moja želja u ovoj pauzi je bila isključivo inostrani angažman, ali i Iran i pogotovo Slovenija se nisu ostvarili, što ne znači da neće u narednom periodu. Do tada, ili do neke adekvatne ponude iz vrha BH fudbala, gdje smatram da mi je realno i mjesto, ja ću pomoći mojim prijateljima i iz FK Laktaši i iz FK Borac da ovaj projekat zaživi."

Potražite više informacija na temu Druga liga RS - Zapad:

"Nije me dugo bilo u fudbalu RS, skoro 6 godina, jer su me 'ugledni advokat' i njegovi saradnici proglasili kolateralnom štetom Srpskog fudbala. Mene koji sam osvojio 10 trofeja na nivou Republike Srpske i jedan na nivou BiH. Ali, ničija ne gori do zore. Ja sam sva ta poniženja izdržao i evo me ponovo tamo gdje pripadam i gdje još mogu mnogo dati za razvoj i unapređenje fudbala Republike Srpske. Ja znam da velika većina u fudbalskoj porodici Republike Srpske dobro zna ko sam i šta sam do sada postigao u fudbalu kroz sve segmente 'najljepše sporedne stvari' na Svijetu, a krenuo sam iz mog Kočićeva", istakao je Jagodić, pa dodao:

"Bit ću slobodan da kažem da zbog tiranije pomenutog, osjećam da sam na novom početku. I baš u Laktašima. I nije mi ni malo ispod nivoa jer volim raditi i stvarati. Laktaši će biti uz Borac razvojni klub a zašto ne bi sledeće godine se borio i za mjesto u Prvoj ligi RS".

Top Komentari

NKZ1922
Tebi mjesto u vrhu bh. fudbala?? ma ajde
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi